Aino-Kaisa Saarinen: "Nostimme hiihtojoukkueen kiinnostavuutta – johtoryhmä kaipaa uusiutumista"

Olympialaisista kotiutunut Aino-Kaisa "Aikku" Saarinen arvostaa omaa sänkyään ja äitinsä pöperöitä ja saunottaa yhdysvaltalaisjoukkuetta Salppurin kisaviikonloppuna. Saarinen toivoo, että menestymisen myötä hiihtojoukkueesta kiinnostuvat sekä tulevaisuuden hiihtäjät että keskusteleva valmennusryhmä.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen ja sotshin mitalit
Hannu Kinnunen / Yle

Hollolalainen Aino-Kaisa Saarinen kotiutui viime maanantaina Sotshista, ja tänään lauantaina hän hiihtää kotiladuillaan Lahdessa Salpausselän kisoissa. Oma sänky ja äidin mahtavat sapuskat ovat olleet huippujuttu, Aikku hymyilee.

- Melkoista pyöristystä se oli, kun maanantaina tultiin. Joimme mitalikahvit meillä kotona vanhempieni luona ja naapurit tulivat kylään. Oli kyllä superhauskaa muistella kommelluksia, joita pienenä tuli tehtyä. Koko kylä joutui vähän katsomaan perääni, kun olin aika vilkas lapsi.

Meillä on hyvä porukka kasassa, mutta yhtään särkymävaraa ei kyllä ole. Heidän, ketkä pystyvät menestymään, pitäisi myös tehdä tulosta.

Aino-Kaisa Saarinen

Sotshissa saatu hiihtomenestys on Saarisen mukaan tärkeässä osassa. Menestyksen toivotaan sysäävän nuoria kilpahiihdon pariin.

- Meillä on hyvä porukka kasassa, mutta yhtään särkymävaraa ei kyllä ole. Heidän, ketkä pystyvät menestymään, pitäisi myös tehdä tulosta. Toivottavasti itse pystyn auttamaan tulevaisuuden huippuja.

Hiihtoliiton päävalmentaja ja valmennusjohto vaihtuu vielä tämän kevään aikana. Saarinen toivoo, että johtoon valitaan henkilöitä, joiden kanssa myös urheilijat voivat keskustella.

- Nyt, kun olympialaisissa menestyivät sekä nuoremmat että vanhemmat urheilijat, niin toivotaan, että tulisi hyviä hakijoita. Minun mielestäni meidän hiihtoporukka nosti joukkueen kiinnostavuutta.

"Tuntui, ettei jaksa enää ruokaakaan jauhaa!"

- Kaikkensa antanut ja äärimmäisen onnellinen, Saarinen henkäisee tunnelmiaan olympialaisten jälkeen.

Salpausselän kisaviikonlopun yli Aikku majoittaa USA:n joukkuetta kotonaan Hollolassa. Luvassa on ainakin saunomista kisojen jälkeen.

- Heidän täytyy olla pois kotoa viisi kuukautta, niin voin antaa heille tällaosen kotikokemuksen cup-kauden keskellä. Tiedän, että se on heille tärkeää.

Viikonlopun kisoissa Saarinen toivoo luistelevansa kuin Sotshissa. Se olisi vau, hän sanoo.

Oli kyllä superhauskaa muistella kommelluksia, joita pienenä tuli tehtyä. Koko kylä joutui vähän katsomaan perääni, kun olin aika vilkas lapsi.

Aino-Kaisa Saarinen

- Lähden taistelemaan kotiyleisön eteen. Täällä on ihanaa, kun kaikki kannustavat innoissaan, vaikka ei aina putkeen menisikään. Kiitos niistä ja lisää kannustamaan: kyllä se aina auttaa.

Saarinen kertoo, että kuluvalla kaudella kaikki on mennyt putkeen. Sairauksilta on vältytty ja harjoitukset ovat menneet nappiin.

- Sotshissa viestin jälkeen vain huudettiin ja hymyiltiin. Sen jälkeen kun mentiin syömään niin olisi pitänyt puuroa tai keittoa syödä. Tuntui, ettei vaan jaksa enää jauhaa!

Yle Lahti seuraa Salpausselän kisoja perjantaina ja lauantaina sekä Lahden Radion lähetyksissä että netissä osoitteessa yle.fi/lahti, Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) ja Twitterissä @ylelahti (siirryt toiseen palveluun) tunnisteella #lahtiskigames.