Soini: Jos Ukrainaa autetaan, avun pitää olla lainapainotteista

EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat lupailleet taloudellista apua Ukrainalle, jonka kassa on tyhjentynyt. Tilannetta Ukrainassa Soini kuvailee vakavaksi ja huolestuttavaksi, josta ei ole helppoa ulospääsyä.

politiikka
Timo Soini Ykkösaamussa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli lauantaina TV1:n Ykkösaamun vieraana.

Jos poliittiseen kriisiin ajautunutta Ukrainaa autetaan taloudellisesti, avun pitää olla lainapainotteista, perussuomalaisten puheenjohtaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini sanoo.

EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat lupailleet taloudellista apua Ukrainalle, jonka kassa on tyhjentynyt.

– Niin tämä tuntuu joskus suomalaisista veronmaksajasta oudolta: täällä tehdään leikkauslistoja, mutta samalla tuetaan pankkeja muualla. Täytyy olla varovainen ja mennä IMF edellä - siinä Suomi on mukana. Mutta apu EU:lta, se on eri asia, Soini kommentoi TV1:n Ykkösaamussa lauantaina.

– Ensin avustetaan saamalla aikaan rauhan tila. Talousapu ei ole pääsääntöisesti muiden maiden veronmaksajien kontolla, Soini jatkoi.

Tilannetta Ukrainassa Soini kuvailee vakavaksi ja huolestuttavaksi, josta ei ole helppoa ulospääsyä.

– Ensiksi pitää vakauttaa tilanne, jottei aseellisia yhteenottoja synny. Myös Venäjän ja Yhdysvaltojen pitää puhua enemmän. (Tilanteen) ratkaisu on ukrainalaisten itsensä käsissä.