Yle Uutiset Krimillä: Yön sudet -moottoripyöräkerho vahtii tiesulkua

Paikalliset moottoripyöräkerhon jäsenet johtavat toimintaa tiesululla, jossa autoista etsitään muun muassa aseita. Yön sudet -kerhon johtaja on presidentti Vladimir Putinin ystävä.

Ulkomaat
Tiesulku.
Marja Manninen / Yle

Venäläisen Yön Sudet -moottoripyöräkerhon jäsenet ovat osallistuneet tiesulun valvontaan Simferopolin ja Sevastopolin välisellä tieosuudella. Sevastopoliin saapunut Ylen Uutisten kirjeenvaihtaja Marja Manninen kertoo, että paikallisten vapaaehtoisjoukkojen järjestämällä tiesululla moottoripyöräkerhon jäsenet toimivat johtotehtävissä.

Yön sudet on Venäjän suurin moottoripyöräkerho. Sen johtaja Aleksandr Zaldostanov on presidentti Vladimir Putinin ystävä.

Zaldostanov ilmoitti eilen, että kerholaiset aikovat ajaa Itä-Ukrainan läpi tukemaan Venäjä-mielisten mielenosoituksia. Sevastopolin tiesululla toimivat kerhon jäsenet ovat Mannisen tietojen mukaan paikallisia sevastopolilaisia.

Tiesululla olleet Yön susien jäsenet eivät halunneet antaa haastatteluja. Tiesulkua ylläpitävät vapaaehtoisjoukot kuitenkin kertoivat pysäyttävänsä autoja ja etsivänsä niistä aseista ja välineitä, joilla voidaan tehdä esimerkiksi Molotovin cocktaileja. Toistaiseksi mitään ei ole löytynyt.

– Tarkoituksena on estää aseistautuneiden mielenosoittajien tulo Sevastopoliin, Manninen kertoo.

Ukrainan kiristynyt tilanne ei ensisilmäyksellä näy Sevastopolissa. Joidenkin talojen katolla liehuu vielä Ukrainan lippu.

– Täällä näyttää ihan normaalilta, liikenne kulkee, eikä täällä näytä olevan mitään erityisiä poliisijoukkoja liikkeellä, Manninen sanoo.