Hyppää sisältöön

Venäläislähteet: Venäjän sotilaat hallitsevat Krimin hallintorakennuksia, ilmatorjunta-asemalla valtausyritys

Venäläiset uutistoimistot kertovat Krimin tilanteen kärjistyvän nopeasti. Venäjän laivasto valvoo Krimin kohteita yhdessä Venäjä-mielisen hallinnon kanssa. Vahvistuksia tiedoille on vaikea saada.

sotilaita, jalankulkijoita ja koira
Aseistautuneita ryhmiä partioi lauantaina Krimin pääkaupungin Simferopolin kaduilla ja hallintorakennusten edustalla. Samaan aikaan kaduilla marssi kansaa Venäjän lippua kantaen ja iskulauseita huudellen.

Venäjän asevoimat ottaa hallintaansa joitakin hallinto- ja sotilaskohteita Krimillä, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Uutistoimisto RIA-Novostin mukaan laivaston lehdistötoimisto vahvistaa, että Krimin Venäjä-mielinen hallinto ja Venäjän laivasto ovat sopineet valvontatoimista yhdessä.

Myös Krimin vastavalittu pääministeri Sergei Aksjonov sanoo Interfaxin haastattelussa Venäjän Mustanmeren laivaston sotilaiden pitävän valvonnassaan Krimin tärkeitä kohteita.

Uutistoimiston ukrainalaisesta sotilaslähteestä saaman tiedon mukaan Venäjän joukot ovat vallanneet Belbekin sotilaslentokentän Sevastopolin lähellä ja sekä Kirovskojen kentän. Krimin ilmatila on suljettu.

Ukrainalaislähteet kertovat myös, että Venäjän joukot yrittävät ottaa haltuunsa Ukrainan ilmatorjunnan johtokeskusta Krimillä. Ilmatorjunta-aseman ulkopuolella on noin 20 sotilasta. Uutistoimisto ei maininnut, onko yhteenottoa tapahtunut. Tietoon ei ole saatu ulkopuolista vahvistusta.

Uutistoimisto RIA-Novostin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Kiovasta lähetetyt aseistetut tappelijat yrittivät yöllä hyökätä Krimin sisäministeriöön. Asiasta kertoo uutistoimistolle Venäjän ulkoministeriö, jonka mukaan kyseessä oli Kiovan provokaatio, jossa loukkaantui muutamia ihmisiä.

Venäjän parlamentin alahuone pyytää presidenttiä ryhtymään toimiin tilanteen vakauttamiseksi Krimillä.