1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäjän vastainen protesti kokosi kymmeniä osallistujia Helsingissä – video

Mielenosoitus järjestettiin Venäjän suurlähetystön edustalla. Paikallaolijat lauloivat Ukrainan kansallislaulua ja huusivat iskulauseita.

Kotimaan uutiset
kaduntäysi ihmisiä pitelee plakaatteja
Mielenosoitus järjestettiin Venäjän suurlähetystön edustalla. Paikallaolijat lauloivat Ukrainan kansallislaulua ja huusivat iskulauseita.

Vähintään useita kymmeniä ihmisiä on osallistunut Helsingissä mielenilmaukseen Venäjän toimia vastaan Ukrainassa. Protesti järjestettiin Venäjän suurlähetystön edustalla Tehtaankadulla.

Mielenosoitukseen osallistuneet lauloivat Ukrainan kansallislaulua ja huusivat useilla kielillä iskulauseita, muun muassa "näpit irti Ukrainasta", "Ukrainalle kunnia" ja "vastustamme sotaa Ukrainassa".

Suuri osa mielenosoittajista kuului ukrainalaiseen yhteisöön Suomessa, mutta joukossa oli myös kantasuomalaisia ja suomenvenäläisiä.

– Äitini on Krimillä. Olen sitä mieltä, että (Venäjän presidentin Vladimir) Putinin täytyy antaa meidän olla rauhassa. Putinin ja venäläisten täytyy mennä kotiin, Krimiltä kotoisin oleva Denis Jevrimov sanoi.

– Mielestäni itsenäisen valtion loukkaaminen on vakava asia, sanoi puolestaan Elsi Hyttinen.

Hyttinen oli tullut ystävänsä Anu Koivusen kanssa puolustamaan kansainvälistä oikeutta.

– Olin aikanaan osoittamassa mieltäni myös Irakiin hyökkäystä vastaan samoin perustein, Koivunen sanoi.

Vasili Simonenko ja Karina Terehova olivat tulleet osoittamaan, etteivät kaikki venäläiset suinkaan kannata sotatoimia Ukrainassa.

- Olemme asuneet Suomessa yli kymmenen vuotta. Halusimme tulla tänne näyttämään, etteivät kaikki venäläiset ole samaa mieltä siitä, että Venäjän sotilaiden pitää mennä Ukrainaan, Simonenko totesi.

Terehova on samaa mieltä.

- Vastustamme päätöksiä, jotka tehdään meidän puolestamme, hän sanoi.

Lue seuraavaksi