1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusvaliokunnan Niinistö: Valmiutta nostettava, jos tilanne kärjistyy ja sota syttyy

Jussi Niinistö sanoo, että Ukraina on katastrofin partaalla.

Kotimaan uutiset
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ja kansanedustaja Jussi Niinistö.
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ja kansanedustaja Jussi Niinistö.Yle

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön (ps.) mukaan Suomen on nostettava valmiuttaan, jos tilanne Ukrainassa edelleen kärjistyy ja sota syttyy.

– Jo tällä hetkellä niin puolustusvoimissa, puolustusministeriössä kuin Suomen valtiojohdossakin on tehostettu tilannekuvan ylläpitoa. Vielä ei ole joukkojen valmiuden kohottamisen aika, hän sanoo tiedotteessa.

Niinistö kertoi Yle Radio Suomen ylimääräisessä Ajantasa-ohjelmassa sunnuntaina, että nyt analysoidaan sitä, miten "sekava ja hektisesti etenevä" tilanne etenee.

Hän sanoo, että Ukraina on katastrofin partaalla ja uhka aseidenkäytöstä näyttäisi olevan todellinen. Niinistön mukaan liikekannallepano on Ukrainan vastaus tilanteeseen, jossa sen alueellisista koskemattomuutta on loukattu.

Hän arvioi, että Venäjä hakee paikkaansa, joka sillä oli Neuvostoliiton aikana.

– Esimerkiksi Venäjän puolustusvoimauudistus on nyt muutaman vuoden edennyt vauhdilla, ja huomattavia summia on satsattu aseistuksen nykyaikaistamiseen. Nyt on mahdollisuus näyttää tätäkin voimaa ja näyttää Venäjän kansalaisille, että rahoja ei ole käytetty turhaan vaan Venäjän intressejä ja venäläisiä puolustetaan missä päin maailmaa tahansa.

Lue seuraavaksi