Korkeakoulujen yhteishaku alkaa

Haku korkeakouluihin alkaa tänään maanantaina ja päättyy noin kuukauden kuluttua tiistaina 1. huhtikuuta.

Kotimaa

Korkeakoulujen yhteinen hakuaika alkaa tänään maanantaina. Haku päättyy tiistaina 1. huhtikuuta klo 16.15. Poikkeuksena ovat Taideyliopiston ja Tampereen yliopiston teatterityön koulutukset, joihin hakuaika päättyy jo vajaan kahden viikon kuluttua, perjantaina 14. maaliskuuta klo 16.15.

Yliopistojen yhteishaku

Yliopiston yhteishaussa on mukana noin 460 koulutusta 14 yliopistossa ja Maanpuolustuskorkeakoulussa. Yliopistoissa on 17 000 aloituspaikkaa. Määrä on noussut viime vuodesta noin 600:lla.

Eniten aloituspaikkoja on teknillistieteellisellä alalla, luonnontieteellisellä alalla ja humanistisella alalla. Viime kevään yhteishaussa hakijoita oli noin 4,5-kertaisesti aloituspaikkoihin nähden.

AMK:ssa omat yhteishaut nuorille ja aikuisille

Ammattikorkeakouluissa on omat yhteishaut nuorten suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen, aikuiskoulutukseen ja ylempiin amk-tutkintoihin. Nuorten haussa haettavana on yli 400 koulutusta, aikuisten haussa 150 ja ylemmissä amk-tutkinnoissa 100. Hakea voi kaikkiin 24 ammattikorkeakouluun. Nuorille aloituspaikkoja on reilut 17 000 ja aikuisille vajaat 6 000.

Eniten aloituspaikkoja on tekniikan ja liikenteen alan, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksissa. Viime vuonna noin 76 500 haki nuorten koulutukseen, noin 17 500 aikuisten koulutukseen ja noin 4 500 ylempiin amk-tutkintoihin.

Valinnat julkistetaan heinäkuussa

Yliopistojen nettihakulomake löytyy osoitteesta www.yliopistohaku.fi (siirryt toiseen palveluun) ja ammattikorkeakoulujen osoitteesta www.amkhaku.fi (siirryt toiseen palveluun).

Korkeakoulut ilmoittavat valinnan tuloksista viimeistään 15. heinäkuuta 2014. Ammattikorkeakoulujen nuorten yhteishaussa vapaaksi jääneille paikoille järjestetään täydennyshaku 28.7.–31.7.2014.