1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Saksan ulkoministeri: Venäjän G8-jäsenyydestä erimielisyyttä

Yhdysvaltain ulkoministeri sanoi aiemmin sunnuntaina, että Venäjä voi Ukrainan-toimiensa vuoksi menettää paikkansa G8:ssa. Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin mielestä mihinkään kriisiä vaikeuttaviin toimenpiteisiin ei pitäisi nyt ryhtyä.

Ulkomaat
Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter SteinmeierTim Brakemeier / EPA

Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin mukaan G8-maiden jäsenet ovat erimielisiä siitä, olisiko Venäjän irrottaminen johtavien teollisuusmaiden ryhmästä viisasta.

Aiemmin päivällä Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi, että Krimin tapahtumien takia Venäjä voi menettää paikkansa G8-maiden joukossa.

Mihinkään Ukrainan kriisiä mahdollisesti vaikeuttaviin toimenpiteisiin ei pitäisi nyt Steinmeierin mielestä ryhtyä. Hän muistuttaa, että G8-kokoontumiset ovat ainoita tilaisuuksia, joissa länsimaat voivat käydä Venäjän kanssa suoraa keskustelua.

– Pitäisikö meidän todella uhrata tämä ainoa foorumi, Steinmeier kysyy saksalaisen televisiokanavan ARD:n haastattelussa.

G8-maiden hallitusten johtajat neuvottelevat asiasta tulevalla viikolla. G8-ryhmään kuuluvat Saksan lisäksi Yhdysvallat, Britannia, Kanada, Ranska, Italia, Japani ja Venäjä.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi