LähiTapiola aloittaa yt:t – vähennystarve 400 henkilöä

Neuvottelujen taustalla on yhtiörakenteen muutos, joka on vähentänyt LähiTapiola-ryhmän sisäisten tuki- ja kehitystoimintojen tarvetta. Toimihenkilöitä edustava Vakuutusväen Liitto on tyrmistynyt vähennyssuunnitelmista.

talous
LähiTapiola-tunnus.
Yle

LähiTapiola käynnistää yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on reilun 20 miljoonan euron kustannussäästöt vuodelle 2014. Vaarassa on noin 400 henkilön työpaikat.

LähiTapiola-ryhmän tiedotteen mukaan henkilöstön vähennystarve painottuu tuki- ja kehitystoimintoihin, mutta koskee myös vahinkovakuutus-, henki- ja alueyhtiöitä.

Yt-neuvottelut koskevat pääasiassa LähiTapiolan Espoon pääkonttorin henkilökuntaa.

Taustalla on Tapiolan ja Lähivakuutuksen fuusion valmistuminen vuodenvaihteessa. Yhtiörakenteen muutos on vähentänyt sisäisten tuki- ja kehitystoimintojen palvelujen tarvetta. Lisäksi LähiTapiola yhdistyy S-Pankin kanssa toukokuun alussa.

LähiTapiola-ryhmässä työskentelee noin 4 000 henkilöä.

Yt-neuvottelujen arvioidaan päättyvän toukokuun puolivälin jälkeen.

Toimihenkilöitä edustava Vakuutusväen Liitto ja LähiTapiolan henkilöstö ovat tyrmistyneitä vähennyssuunnitelmista. Liiton mielestä LähiTapiola kohtelee henkilöstöään erittäin tylysti.

– En löydä mitään perusteluja näin suurelle henkilöstövähennykselle näin nopealla aikataululla. Fuusiotyö yhtiöryhmässä on kesken, eikä todellista henkilöstön tarvetta pystytä vielä määrittelemään, sanoo puolestaan LähiTapiolan luottamusmies Iiro Ketola.