"Ensimmäisenä pitää hankkia kirjanpitäjälle kone, että saadaan rahaliikenne pelaamaan"

Kannonkosken kunnantalon palossa tuhoutui paljon arkiseen työhön liittyvää irtaimistoa, kuten puhelimia, tietokoneita, paperia ja kyniä.

Kotimaa
Kannonkosken tulipalossa tuhoutunut kunnantalo.
Esko Pulliainen / Yle

Kannonkosken kunnan it-tukihenkilö Marko Risunen kertoo, että perustarvikkeita tarvitaan nyt kipeimmin.

- Pikkuhiljaa aletaan tietokoneita asentamaan, sitä mukaan kun niitä saadaan tänne. Myös puhelimien sim-kortit tuhoutuivat, joten niitäkin tarvitsee tilata. Aikalailla alusta tässä lähdetään liikkeelle.

Risunen uskoo, että puhelinvaihde saadaan toimimaan maanantain aikana. Sunnuntai-illan aikana tietoliikenneyhteydet saatiin toimimaan uuteen kouluun, kirjastoon ja Piispalaan. Terveysasema ja hoivakoti Mäntykoti ovat edelleen ilman tietoliikenneyhteyksiä.

- Tärkeää olisi, että yhteydet saataisiin kuntoon. Niitä yhteyksiä ei kuitenkaan saada toimimaan, ennen kuin palopaikka on raivattu ja sieltä kuituja saatu esille, Risunen kertoo.

Pöydillä ja työhuoneiden kaapeissa olleet paperit ovat tuhoutuneet, niissä oli tuoreimpia asioita koskevia tietoja.

- Luulen, että siltä osin suurimmat ongelmat ovat teknisellä puolella, Risunen arvioi.

Esimerkiksi hakemuksia, joita kuntalaiset ovat viime aikoina tehneet, saatetaan joutua uusimaan. Tulipalo vaurioitti myös kuntien välistä seutuverkkoa.

- Hyvin pian pyritään palaamaan normaaliin päivärytmiin. Tiistaina tai viimeistään keskiviikkona päästään tekemään töitä. Ensimmäisenä pitää hankkia kirjanpitäjälle kone, että saadaan rahaliikenne pelaamaan.