Historiallinen kone lentää kesällä nostalgialentoja Oulussa

Oulussa elokuussa järjestettävässä lentonäytöksessä nähdään historian siipien havinaa, kun 70-vuotias matkustaja- ja kuljetuskone DC-3 saapuu paikalle. Kone tulee Tour de sky -lentotapahtuman päälentonäytökseen.

Kotimaa
Aeron eli nykyisen Finnairin vanhoihin väreihin maalattu museokone DC-3.
Oulussa nähdään nostalgiaa taivaalla elokuun alussa, kun DC-3 saapuu lentonäytökseen.Lasse Tolvanen

Ouluun saapuva kone on rakennettu Yhdysvalloissa ja se valmistui vuonna 1942. Kone oli Yhdysvaltain armeijan palveluksessa toisen maailmansodan aikana.

Suomi osti koneen myöhemmin, ja se lensi pitkään Suomessa matkustajakoneena ja myöhemmin rahtikoneena. DC-3 lentää Oulussa elokuun lentonäytöksen yhteydessä nostalgialentoja.

Douglas D-3 ja sen sotilasversio C-47 ovat maailman kuuluisimpia lentokoneita. Niitä valmistettiin aikoinaan noin 15 000 Yhdysvalloissa, Neuvostoliitossa ja Japanissa.

Suomessa yli 70-vuotiasta konetta operoi DC-yhdistys. Kone oli ensimmäinen kentälle laskeutunut kone Oulun lentoaseman avajaisissa vuonna 1953.

- Kesällä taivaalta kuuluu sitten hienon tähtimoottorin jyrinää, lentonäytöksen johtaja Perttu Karivalo hehkuttaa DC-3:n saapumista.

Elokuun alussa järjestettävä kansainvälinen lentotapahtuma Tour de sky päivittää esiintyjälistaansa vielä kevään mittaan. Näytöksessä on mukana taitolentokoneita, helikoptereita sekä sotilaslentokoneita.

- On hienoa, että näytös palaa Ouluun 17 vuoden tauon jälkeen. Ulkomaalaisten konevieraiden tuleminen vahvistuu vielä kevään aikana, Karivalo kertoo.