1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ukraina on puimurivalmistajalle suuri mahdollisuus

Satakuntalaisyritykset käyvät kauppaa Ukrainan kanssa muun muassa maatalouden alalla. Esimerkiksi porilaisen puimuritehtaan Sampo-Rosenlewin asiakaskuntaan kuuluu ukrainalaisia maanviljelijöitä. Toimitusjohtaja Jali Prihti seuraa nyt huolestuneena maan tilannetta.

Kuva: Karri Laihonen / Yle

Porilaisessa puimuritehtaassa Sampo-Rosenlewissä seurataan huolestuneena Ukrainan tilannetta. Sampo-Rosenlew on suunnitellut viime vuosina maahan omaa kokoonpanotehdasta. Valtion epävakaa taloudellinen tilanne on kuitenkin jarruttanut tehtaan pystyttämistä.

Maatalouden kannalta Ukraina on mustan kullan maa.

Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti

Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti sanoo Ukrainan talouden olevan retuperällä, mutta uskoo silti yhteistyömahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

– Tässä on kolme vuotta oltu neuvotteluissa isojenkin kokoonpanolaitosten paikalleenlaittamisesta. Kyllä siellä on tullut selväksi, että talous aika kuralla on ollut. Toisaalta kun katsotaan niitä kohteita, joissa potentiaalia olisi, niin totta kai pitkässä juoksussa Ukraina olisi varmasti erinomainen kumppani.

Kaupankäynti on Ukrainaan päin ollut heikon taloustilanteen vuoksi hankalaa, mutta potentiaalia suuressa maassa on valtavasti.

– Maatalouden kannalta Ukraina on mustan kullan maa, Prihti toteaa.