Pompeiji murenee sateen voimasta

Viranomaiset arvelevat, että vesi pääsee syömään raunioita, koska niiden kaivamattomien osien salaojitus on puutteellinen.

Ulkomaat
Pompeijin rauniot.
Pompeijin muinaiskaupungin murtunut muuri.Ciro Fusco / EPA

Venuksen temppelin holvikäytävä, hautakammion seinä ja antiikin aikaisen kaupan muuri Pompeijin muinaiskaupungissa ovat murtuneet. Kaupunki tuhoutui Vesuvius-tulivuoren purkauksessa vuonna 79, ja nyt sade syö sen raunioita. Pompeijin rauniot ovat yki Italian suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Napolissa on satanut rankasti viime viikkoina. Viranomaiset arvelevat, että vesi pääsee syömään raunioita, koska niiden kaivamattomien osien salaojitus on puutteellinen. Kaikki romahdukset ovat tapahtuneet alueilla, jotka eivät ole auki yleisölle.

Italian kulttuuriministeri on kutsunut Pompeijin viranomaisia kokoukseen Roomaan tiistaina. Tarkoituksena on turvata rauniot lisäromahduksilta.

Raunioita on kunnostettu viime vuodesta lähtien. Tarkoitukseen on varattu 105 miljoonaa euroa, josta Euroopan unioni rahoittaa reilut 40 miljoonaa. Pompeijin rauniot kuuluvat YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailman perintökohteisiin.

Lähteet: AFP, AP