Missä olet nähnyt katutaidetta? Merkkaa kuva karttaan

Yle Uutiset kerää suomalaisia katutaideteoksia kartalle. Kerro meille kuvalla, missä olet nähnyt silmääsi miellyttävän katutaideteoksen. Liitä kuva karttaan.

kulttuuri

Katutaidetta on kaikkialla, mutta silti yksittäisiä teoksia voi olla vaikea löytää. Julkisilla paikoilla on paljon monimuotoista taidetta. Suomen kaduilla voi törmätä niin installaatioihin, neulegraffiteihin kuin mosaiikkitöihinkin. Katutaide ei olekaan vain graffitimaalauksia, katutaiteen määritelmään sisältyvät kaikki julkiseen tilaan tehdyt taideteokset.

Me haluamme tietää missä *olet nähnyt kiinnostavan katutaideteoksen? Ota teoksesta kuva ja merkkaa se karttaan. Voit myös kertoa sanallisesti, miksi kuvaamasi katutaideteos on mielestäsi kiinnostava. Voit merkata tiedon ja kuvauksen taideteoksesta myös ilman kuvaa. *Karttamerkinnän voi tehdä anonyymisti.

Kasaamme karttaan katutaideteoksia ympäri Suomen. Yle Uutisten kulttuuritoimitus tekee kartan pohjalta jatkojuttuja.

Voit myös jakaa kuvia katutaiteesta Instagramissa tai keskustella aiheesta Twitterissä tunnisteella #katutaidekartta.

Voit ladata materiaalin käyttöösi tästä Excel-tiedostona. Aineisto on käytettävissä CC-BY-SA 4.0 (siirryt toiseen palveluun) -lisenssillä. Lähteenä mainittava Yle Uutiset. Lisätietoja aineistoista voi kysyä sähköpostilla teemo.tebest@yle.fi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ota teoksesta kuva, merkkaa se karttaan ja lähetä meille. Voit myös kertoa sanallisesti, miksi kuvaamasi katutaideteos on mielestäsi kiinnostava. Kartalla näet muiden lukijoiden ilmoittamat kohteet.