1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvola

Finexplo tyytyväinen hallinto-oikeuden päätökseen räjähdevarastosta

Yhtiö suunnitteli pari vuotta sitten suuren räjähdevaraston rakentamista Saaramaan kylään. Hallinto-oikeus kumosi maanantaina kaupungin kielteisen päätöksen. Finexplon toimitusjohtajan mukaan varaston rakentaminen Kouvolaan ei ole ajankohtaista, mutta ei sulje sitä kokonaan pois.

Suuren räjähdevaraston perustaminen Kouvolan Saaramaalle näyttää epätodennäköiseltä. Finexplo Oy aikoi säilöä räjähteitä kontteihin Saaramaalle pari vuotta sitten, mutta Kouvolan tekninen lautakunta hylkäsi yhtiön hakemuksen suunnittelutarveratkaisusta.

Maanantaina Kouvolan hallinto-oikeus asettui räjähdeyrityksen kannalle ja hylkäsi kaupungin päätöksen. Finexplon toimitusjohtaja Pertti Paavola sanoo, ettei päätös vaikuta tällä hetkellä yrityksen toimintaan. Hän on silti tyytyväinen hallinto-oikeuden päätökseen.

– Kouvolan päätös oli tuhota koko meidän liiketoiminnan. Hyvä että tällaiset feikkiasiat tuli nyt julki. Kouvolassa oli yhtäkkiä korpimaasto kaiken keskiössä. Se olisi ollut erinomainen paikka, Paavola sanoo.

Suurta varastoa ei perustettu muuallekaan, vaan yhtiöllä on pienempiä varastoja eri puolilla Suomea. Paavola ei sulje kokonaan pois suuren varaston perustamisesta Kouvolaan.

– En tiedä, katsotaan.