1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pori: Kaasuterminaali vahvistaa merkittävästi kaupungin kilpailukykyä

LNG-terminaali on Porin sataman kannalta tärkeä uusi liikennevirta. Terminaalin rakentamisen työllistävä vaikutus on arviolta 250 henkilötyövuotta.

Kuva: Yle / Jari Pelkonen

Kaasutuotantoyhtiö Gasumin päätös sijoittaa ensimmäisen nesteytetyn maakaasun tuontiterminaalinsa Porin Tahkoluotoon on otettu Porissa ilolla vastaan. Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan terminaalilla on erittäin suuri Porin ja koko Satakunnan kilpailukykyä vahvistava merkitys.

- Ennen kaikkea sillä on merkitystä satakuntalaiselle teollisuudelle. Nesteytetyllä maakaasulla pystytään korvaamaan merkittävästi kalliimpia kaasuja, kuten butaania ja propaania, joten se alentaa teollisuuden kustannuksia ja lisää sen kilpailukykyä, sanoo Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

30 000 kuutiometrin terminaali parantaa ratkaisevasti myös Porin sataman kilpailukykyä.

- Se parantaa nesteytetyn maakaasun saatavutta ja on lisäksi Porin Sataman kehittämisen kannalta erittäin tärkeä uusi liikennevirta. Valmistuttuaan terminaali myös mahdollistaa LNG:n tankkauksen aluksiin, jotka käyttävät nesteytettyä maakaasua polttoaineena, Hannus toteaa.

Gasumin tavoitteena on käynnistää rakennustyöt jo kuluvan vuoden aikana. Terminaalin valmistumisajankohdaksi tavoitellaan syksyä 2016.

Rakennushankkeen arvioitu työllistämisvaikutus on 250 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan terminaali työllistää suoraan noin 10 henkeä ja välillisesti noin 50 henkeä lisää.

- Nämä työpaikat ovat nyt äärimmäisen tervetulleita, Porin elinkeinojohtaja Kristian Vainio sanoo.