1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porokokki-kisan finalistit valittiin

Vuoden Porokokki -kisan finalistiparien nimet ovat selvillä. Loppukilpailuun kutsutaan kuusi kilpailuparia, jotka kisan tuomaristo valitsi mukaan reseptikilpailun avulla.

Kotimaan uutiset
Vuoden Porokokki 2013 -kisan voittaja-annos: paistettua poronvasankaretta ja maukasta poromakkaraa.
Vuoden Porokokki -kisa

- Reseptikilpailun taso nousee vuosi vuodelta. Tänä vuonna kisaajat olivat kehittäneet erityisen korkeatasoisia reseptejä, joissa poroa oli käytetty monipuolisesti. Lihan ohella hyödynnetty oli muun muassa verta ja poronmaitoa. Samoin lappilaisia marjoja oli käytetty luovasti, Vuoden Porokokki -kilpailun johtaja Jouko Rajanen Lapin matkailuopistosta sanoo.

Tänä vuonna kisaan tuli yhteensä 28 reseptiä arvostetuista ravintoloista eri puolilta Suomea. Kilpailujoukkueissa on kaksi henkeä. Karsinnassa tehtävänä on laatia resepti neljälle hengelle, jonka pääraaka-aineena on poronulkofilee, valmistettuna kahdella tavalla. Annoksessa tulee olla käytettynä myös kylmäsavustettua poronlihaa sekä kastike ja kaksi lämpimän ruoan lisäkettä. Muutoin raaka-aineet voi valita vapaasti.Annoksen tulee soveltua myös ammattimaiseen valmistukseen ravintolakeittiössä.

Vuoden Porokokki 2014 finalistiparit ovat:

  • Tapio Kyllönen ja Hannu Ylikorva, Hotel Kämp, Helsinki
  • Seppo Säkkinen ja Matti Vesikkala, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Toni Rantala ja Pasi Pärssinen, Konditoria pH7, Tuusula
  • Veli-Matti Jälkö, Lapin Matkailuopisto, Rovaniemi ja Juuso Tuomola, Boulevard Social, Helsinki
  • Mikko Kaukonen ja Heikki Liekola, Grotesk, Helsinki
  • Tuomas Vierelä, Ravintola Olo, Helsinki ja Petri Niilola, Ravintola Lyon, Helsinki.

Suomen parhaat porokokit kohtaavat Rovaniemellä 11. huhtikuuta Oppipojassa, jolloin kuusi kahden hengen joukkuetta kisaavat keskenään. Perjantai-iltana kaupungin kaduilla juostaan porojen kiihdytyskilpailu, jonka avauksen yhteydessä julkistetaan myös kolmen finalistin lopullinen joukko.

Vuoden Porokokki -kisa huipentuu 12. huhtikuuta pidettävään finaaliin Rovaniemellä. Kisan järjestää Rovaniemen Kehitys Oy ja Suomen Keittiömestarit ry. Kisa järjestetään Rovaniemellä nyt kolmannen kerran.

Lue seuraavaksi