Poliisi käytti salaisia keinoja entistä enemmän

Poliisi kuunteli viime vuonna liki 770 ihmisen puheluja. Telekuuntelua käytettiin varsinkin huumausainerikosten selvittämiseksi.

Kotimaa

Poliisi käytti viime vuonna selvästi edellisvuotta enemmän salaisia tiedonhankintakeinoja.

Sisäministeriön kertomuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan telekuuntelun ja televalvonnan lupien ja kohteina olevien ihmisten määrä lisääntyi.

Televalvontalupia myönnettiin viime vuonna liki 2 000, kun edellisvuonna niitä myönnettiin 1 800. Kohteena oli 1 503 ihmistä ja valvonta kohdistettiin 3 526 liittymään.

Telekuuntelulupia myönnettiin viime vuonna 2 169. Edellisvuonna lukema oli liki sama, 2 126. Telekuuntelun kohteena oli yhteensä 768 ihmistä ja kuuntelu kohdistettiin 2 802 liittymään. Edellisvuonna kuunneltuja liittymiä oli 2 458.

Myös matkapuhelinten sijainnin selvittämiseksi tarvittavien lupien määrä kasvoi. Niitä annettiin viime vuonna yhteensä 213 kappaletta.

Poliisi on käyttänyt telekuuntelua varsinkin huumausainerikosten selvittämiseksi. Televalvontaa taas käytettiin omaisuusrikosten selvittämisen apukeinona.

Poliisi sai myös muutamia uusia peitetoimintaan ja valeostoihin liittyviä lupia. Lisäksi muutamia vanhoja lupia jatkettiin.