1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereella Onnibusin hoitama linja 25 siirtyy Koiviston Autolle

Onnibus on myynyt Tampereella linja 25 liikennöinnin Koiviston Autolle. Samalla Koiviston Autolle siirtyi iso osa Jyväskylän paikallisliikennettä. Onnibus aikoo keskittyä ydinosaamiseensa eli pikavuoroliikenteeseen.

OnniBus.com
Onnibus-yhtiön linja-auto
Marko Melto / Yle

Sopimusliikenteiden liikennöinti siirtyy Onnibusilta Koiviston Autolle sekä Tampereella että Jyväskylässä heinäkuun alussa.

– Tämä on strateginen linjaus. Onnibus tulee jatkossa keskittymään pikavuoroliikenteeseen, linjaa tehtyä kauppaa Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö.

Möttö sanoo, että lähtö mukaan paikallisliikenteeseen oli järkevä päätös silloisessa tilanteessa. Ääni on muuttunut kellossa vain muutamassa kuukaudessa.

– Nähtiin tässä kaikkien osapuolten kannalta hyvä kokonaisuus, Möttö jatkaa.

– Meille oli tärkeää, että ostajaosapuolena oli sellainen taho, joka kunnialla ja laadukkaasti hoitaa nämä velvoitteet, viittaa Möttö Koiviston Autoon.

Tampereella Onnibus aloitti linjan 25 liikennöinnin viime elokuussa. Tampereen kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen kesto on viisi vuotta optioineen.

Jyväskylässä paikallisliikenteen kilpailutus puitiin markkinaoikeudessa asti, kun Jyväskylän Liikenteeltä siirtyi linjoja Onnibusille. Markkinaoikeus hylkäsi valituksen helmikuussa.

Aikooko Onnibus laajentaa nyt kaupunkien välistä liikennöintiä, siihen Möttö vastaa arvoituksellisesti, että tavoitteet ovat kovat.

Lue seuraavaksi