Tuomioja ei pidä uskottavana Putinin selitystä Krimin joukoista

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiisti tiistaina, että Venäjän joukot olisivat vallanneet Krimin alueen ja sanoo paikallisten itsepuolustusjoukkojen olevan vastuussa virallisten rakennusten valtauksesta.

Ukraina
Erkki Tuomioja
Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kommentoi keskusteluaan Venäjän Suomen-suurlähettilään Aleksander Rumjantsevin kanssa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei pidä uskottavana Venäjän presidentin Vladimir Putinin väitettä, että joukot Krimin niemimaalla eivät olisi venäläisiä.

– Eivät ne ole sikäli uskottavia, että Venäjän hallitus, riippumatta siitä keitä muita on ollut siellä toimeenpanemassa, on kuitenkin tästä keskeisesti vastuussa, Tuomioja sanoo.

Putin kiisti tiistaina, että Venäjän joukot olisivat vallanneet Krimin alueen ja sanoo paikallisten itsepuolustusjoukkojen olevan vastuussa virallisten rakennusten valtauksesta. Hänen mukaansa joukot piirittävät Ukrainan sotilastukikohtia Krimillä eivätkä Venäjän joukot ole osallistuneet operaatioihin alueella.

Tuomioja kommentoi asiaa iltapäivällä, kun hän oli tavannut Venäjän Suomen-suurlähettilään Aleksander Rumjantsevin.

Hän toisti tapaamisessa Suomen ja EU:n kannan, että Venäjän sotilaalliset toimet Ukrainassa ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia.