1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ukraina

Obama ja Merkel neuvottelivat Ukrainan tilanteen ratkaisemisesta

Yhdysvaltain presidentti ei osallistu G8-kokoukseen kesäkuussa, jos Venäjä ei vaihda suuntaa Ukrainan suhteen, kertoo Yhdysvaltain presidentinhallinnon viranomainen Reutersille.

Ukraina
Barack Obama
Barack ObamaSaul Loeb / AFP

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama keskusteli Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa tiistaina Ukrainan kriisistä ja sen mahdollisista ratkaisuista. Asiasta kertoi Obaman hallinnon korkea-arvoinen virkamies.

Viranomainen sanoi myös, ettei Obama aio osallistua Sotshissa järjestettävään G8-maiden kokoukseen kesäkuussa, jos Venäjä ei vaihda suuntaa Ukrainan suhteen.

Obama on keskustellut Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa vaihtoehdosta, jossa Venäjä vetäisi joukkonsa Krimiltä takaisin tukikohtiin ja päästäisi kansainväliset tarkkailijat varmistamaan, että Krimin etnisten venäläisten oikeuksia suojellaan.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman viranomaisen mukaan Obama ja Merkel keskustelivat myös ratkaisuvaihtoehdosta, joka sisältäisi mahdollisuuden venäläisten suorasta osallistumisesta Ukrainan uuden hallituksen toimintaan.

Päivitetty klo 2.55: G8-kokous järjestetään kesäkuussa, ei heinäkuussa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi