Oululainen Mekitec sai miljoonarahoituksen

Oululainen elintarviketeollisuuden laadunvalvontalaitteita valmistava Mekitec on saanut 2,2 miljoonaa euroa rahoitusta pääomasijoittajilta. Pääomasijoitukset lisäävät voimavaroja kansainvälistymiseen.

Kotimaa
Mekitec elintarvikeskanneri
Yle

Röntgenvalvontalaitteita elintarviketeollisuudelle valmistava Mekitecin toimitusjohtaja Mikko Nuutinen sanoo, että pääomasijoitukset tuovat merkittävästi vauhtia kasvun ja kansainvälistymisen toteuttamiseen.

- Rahoitus mahdollistaa myyntiresurssien lisäämisen sekä tuotannon kehittämisen niin, että toimituksemme nopeutuvat entisestään, Nuutinen sanoo.

Mekitecin valmistamat elintarviketeollisuuden laadunvalvontalaitteet perustuvat röntgenteknologiaan ja havaitsevat vialliset tuotteet ennen kuin ne ehtivät kuluttajille.

Elintarviketeollisuuden laadunvalvonnan markkinat kasvavat nopeasti. Mekitecin tavoitteena on nostaa yritys lähivuosina liikevaihdoltaan useiden kymmenien miljoonien eurojen suuruiseksi ja yhdeksi maailman isoimpien elintarviketeollisuuden laaduntavalvontalaitteiden toimittajaksi.

Mekitecin palveluksessa on nyt noin viisikymmentä ihmistä. Sen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 2,5 miljoonaa euroa.