1. yle.fi
  2. Uutiset

Bolidenin rikkihappotehtaan päätös aikaisintaan ensi vuoden alussa

Boliden Harjavalta Oy:n uuden 100 miljoonan euron rikkihappotehtaan suunnittelu kulkee aikataulussaan, kertoo yhtiön vt. toimitusjohtaja Harri Peltola.

talous
Savua Bolidenin tehtaalla
Yle / Jari Laasanen

Boliden aikoo tehdä päätöksen Harjavallan rikkihappotehtaan rakentamisesta vasta ensi vuoden alussa.

Suunnitelmat noin 100 miljoonan euron suurinvestoinnista valmistuvat tämän vuoden aikana. Uuden tehtaan on tarkoitus korvata vanha, vuonna 1984 valmistunut rikkihappotehdas.

Boliden Harjavalta Oy:n vt. toimitusjohtajan Harri Peltolan mukaan hanke on yhtiölle tärkeä, koska vanha rikkihappotehdas on tulossa käyttöikänsä päähän.

- Meillä on tällä hetkellä kaksi tehdasta ja näistä vanhempi on nyt uusimisvaiheessa. Teknisesti se vielä toimii, mutta sen kunnossapitokustannukset kasvavat koko ajan. Jossain vaiheessa tämä tulee taloudellisen käyttöikänsä päähän, jolloin se pitää korvata, Peltola kertoo.

Rikkihappotehtaan investoinnilla Boliden valmistautuu metallituotannon laajennukseen Harjavallassa. Vanhan rikkihappotehtaan korvaaminen uudella mahdollistaa sulaton kapasiteetin noston.

- Tämä on Boliden-konserninkin mittakaavassa iso hanke. Koska investointirahat ovat rajallisia, niin tässä kilpaillaan konsernin muiden hankkeiden kanssa, Peltola sanoo.

Lue seuraavaksi