Hyppää sisältöön

Neljä teatteria kisaa Vuoden Teatteri -tittelistä

Näyttelijä Seela Sella päättää tänä vuonna, mikä teattereista on maan ansioitunein. Vuoden Teatteri 2014 -titteliä tavoittelevat Kokkolan ja Seinäjoen kaupunginteatterit, Jojo - Oulun Tanssin Keskus ja Viirus-Teatteri Helsingistä. Voittaja ratkeaa sunnuntaina 9.3.

Suomen Teatterit ry:n jakama tunnustus osui viime vuonna Teatteri Jurkalle. Titteliä on jaettu vuodesta 1997 lähtien.

Raati antaa tunnustusta Kokkolan kaupunginteatterille siitä, että talon eteen on tehty viime vuosina paljon työtä. Teatterilla on selkeä uusi taiteellinen suunta, kiittelee raati.

Neljän finalistin joukossa on myös Seinäjoen kaupunginteatteri. Se on raadin mukaan taiteellisesti kunnianhimoinen talo, joka nostaa esiin erityisesti paikallista taidekulttuuria. Vuoden 2013 aikana teatterilla oli neljä kantaesitystä. Teatteri on muun muassa myös vieraillut Helsingin Korjaamon Stage-festivaalilla.

Finaaliin valittujen pohjoisin edustaja tulee Oulusta. Raati kiittelee Tanssin Keskus Jojoa siitä, että se tekee ansiokasta työtä alueellaan, ja tarjoaa ohjelmaa laajasti aina lapsista vanhuksiin saakka. Valintaraati antaa kiitosta Jojon ulkomaalaisille kontakteille.

Neljäs finalisti, ruotsinkielinen Teatteri Viirus Helsingistä, teklee raadin mukaan esityksiä suomalaisuudesta omasta näkökulmastaan. Viirus tekstittää ruotsinkieliset esitykset suomeksi ja avaa kontakteja myös suomenkieliseen yleisöön. Viirus saa kiitosta muun muassa teatteriyhteistyöstään, vierailuistaan ja ulkomaalaisista kontakteistaan.

Finalistit valitsi Vuoden Teatteri -raati, johon kuuluivat viime vuoden voittajateatterin, Teatteri Jurkan, hallituksen puheenjohtaja Pasi Lampela, Tampereen Työväen Teatterin taiteellinen johtaja Maarit Pyökäri, Turun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Voittaja ratkeaa sunnuntaina 9.3. Teatteripäivien yhteydessä järjestettävässä iltajuhlassa Ravintola Kaisaniemessä.

.
.