Hiihtäjälegenda Mieto: Murtsikka voittaa kannabiksen

Ylen kannabiskeskustelussa helsinkiläisopettajan tekemä vertaus kannabiksen vaikutuksista murtomaahiihdon antamaan olotilaan puhuttaa ja huvittaa somessa. Hiihtäjälegenda Juha Mieto ei tiedä kannabiksen pöllyttelystä mitään, mutta hiihdon euforiseen vaikutukseen hän vannoo.

Juha Mieto vierellään Sotshin talviolympialaisten mitalistisisarukset, maastohiihtäjät Kerttu Niskanen (vas.) ja Iivo Niskanen (oik.). Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Viime tiistaina Ylen A2-keskusteluillassa aiheena oli kannabis ja muutkin päihteet. Eräs studiovieras oli opettajana toimiva Sirkka, joka kertoi polttaneensa pilveä jo 1970-luvulta lähtien. Kun häneltä kysyttiin aineen vaikutuksista,  Sirkka vertasi tunnetta murtomaahiihtoon, jota myös aktiivisesti harrastaa.

Kyllä siellä oli monta kertaa sellaanen olotila, jotta olis monta kertaa huonommat orgasmitkin voittanut.

Hiihtäjälegenda Juha Mieto

Vertaus on melko yllättävä, vai onko? Hiihtäjälegenda Juha Miedon mukaan hiihto voi olla parhaimmillaan hyvinkin tyydyttävää.

– Mä en oo koskaan kannabista käyttänyt, jotta mä en tiedä näitä pilvihommia ollenkaan, mutta murtomaahiihtoa olen harrastanut kauan ja aktiivisesti, Mieto naurahtaa.

– Tuli mielehen sellaanen seikka, että kun Muoniossa olin aikanaan kaamosaikaan kilpailemassa, niin jos vaikka kuutamoiltana teki 80-90 kilometrin lenkin, niin oli autuaasti väsynyt, Mietaa kertoo.

– Kyllä siellä oli monta kertaa sellaanen olotila, jotta olis monta kertaa huonommat orgasmitkin voittanut niinku häkää vaan. Sillä lailla ajateltuna, jos tämä Sirkka on saanut sellaasia elämyksiä murtomaahiihdosta, niin allekirjotan täysin tämän. Ei sellaasta olotilaa kyllä hanki mistään muualta.

Mietaa uskoo hiihdon voimaan

Kannabiksen käytön vertaaminen murtomaahiihtoon on nostanut vilkasta ja värikästä keskustelua sosiaalisessa mediassa. Juha Mieto ei usko kannabiskeskustelun tahraavan murtomaahiihtoa kansallisurheiluna.

En usko, että hän siinä mitenkään halunnu murtomaahiihtoa mollata, vaan päinvastoin.

Hiihtäjälegenda Juha Mieto

– No en usko että se sillä tavalla vaikuttaa. Sirkka otti vertauksen, koska hän on murtomaahiihtoa harrastanut. En usko, että hän siinä mitenkään halunnu murtomaahiihtoa mollata, vaan päinvastoin.

– Sirkka oli keskustelussa rehellinen ja ku hän siinä sano että kerran kuukaudessa pöllyyttelöö. Eikö se kuitenkin ole hyvä, että hän saa sen hyvän olon urheilusta ja hiihdosta paljon useammin kuin pilviä pölläyttäen, Mieto kuittaa.