Kenraali Jarmo Lindbergistä puolustusvoimien komentaja

Ilmavoimien entinen komentaja Jarmo Lindberg seuraa tehtävässä kenraali Ari Puheloista, joka jää eläkkeelle.

Kotimaa
Jarmo Lindberg
Puolustusvoimat

Yle Uutisten tietojen mukaan ilmavoimien entinen komentaja, kenraaliluutnantti Jarmo Lindberg, 54, nousee puolustusvoimien uudeksi komentajaksi. Hän toimii nykyään puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä.

Nimitys tulee valtioneuvoston käsittelyyn torstaina ja presidentin esittelyyn perjantaina.

Lindberg seuraa tehtävässä kenraali Ari Puheloista, joka jää eläkkeelle.

Lindberg toimi ilmavoimien komentajana 2008–2012. Hän on taustaltaan hävittäjälentäjä, jolla on lentokokemusta MiG-21- ja Hornet-koneista. Hornet-koulutuksen hän on saanut Yhdysvalloissa. Ilmavoimien komentajana hän kannatti voimakkaasti ilmavoimien tiivistä kansainvälistä kanssakäymistä.

Twiittaava kenraali

Lindberg tunnetaan myös twiittavana kenraalina (siirryt toiseen palveluun), sillä hän on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Lentäjäpiireissä hänet tunnetaan myös kutsumanimellä Charles kuuluisan Atlantin-ylittäjän Charles Lindbergin mukaan.

Paitsi yliäänikoneilla Lindberg liikkuu mielellään myös polkupyörällä ja harrastaa soutua olympialuokan kilpaveneellä. Lisäksi hän harrastaa metsästystä. Ilmavoimien komentajana hän mm. isännöi kutsujahteja Kauhavan sotilaskentän fasaanikannan harventamiseksi ja lentoturvallisuuden parantamiseksi.

Lindbergiä pidetään uuden sukupolven komentajana, jonka tuore suhtautumistapa ja ote ovat Yle Uutisten tietojen mukaan näkyneet hänen modernisoidessaan puolustusvoimien logistiikkatoimintoja.

Puolustusvoimien komentajan paikasta Lindbergin kanssa kilpailivat viime vaiheessa puolustusministeriön kansliapäällikkö, kenraaliluutnantti Arto Räty, 58, ja pääesikunnan päällikko, vara-amiraali Juha Rannikko, 58.