Tampere Film Festival käynnistyy 450 elokuvan voimin

Tampereen Filkkareilla koetaan viiden päivän ajan lyhytelokuvan taikaa. Keskiviikkona alkaa myös elokuvajuhlien kotimainen ja kansainvälinen kilpailu.

Kotimaa
Tampere Film Festival - banderolli viritettynä Finlaysonin portin ylle
Tampere Film Festival

Tampereen 44. elokuvajuhlilla nähdään viiden päivän aikana noin 450 elokuvaa. Tänään käynnistyivät myös elokuvajuhlien kotimainen ja kansainvälinen kilpasarja. Kansainvälisessä lyhytelokuvakilpailussa on mukana kaikkiaan 61 elokuvaa 41 maasta.

– Kansainvälisessä kilpailussa tiivistyy se, mitä yritetään saavuttaa. Kaikki mahdollinen, mitä elokuvalla voidaan tehdä, koitetaan tuoda näihin kymmeneen näytökseen. Toisaalta se on mahdotonta, koska kirjo on niin laaja, kertoo festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakso.

Elokuviin kiteytyy myös olennainen - me haluamme yllättää ihmisiä.

Jukka-Pekka Laakso

Lyhytelokuvalla on myös edelläkävijän etu puolellaan.

– Elokuviin kiteytyy myös olennainen - me haluamme yllättää ihmisiä. Haluamme näyttää sellaisia elokuvia, joiden olemassa olosta ei voinut edes tietää, asioista, jotka ovat uusia ja tietysti tavoilla, jotka ovat sellaisia, joita elokuvissa nähdään pidemmällä puolella vasta myöhemmin.

Kotimaisen kilpailuun valittiin 31 lyhytelokuvaa ja 9 pitkää dokumenttielokuvaa. Kotimaisessa kilpailussa on mukana muun muassa jo ennakkoon kohua herättänyt, Sauli Niinistön vaalikampanjaan liittyvä Presidentintekijät. Kotimaisen sarjan voitosta kilpailee myös Tampereen vahvan naisen, Sara Hildénin, tarinan kertova dokumenttielokuva Mesenaatti.