Professori Esa Saarista puukotettiin – epäillään suunnitelluksi teoksi

Poliisi epäilee, että kyseessä oli suunniteltu teko ja uhri oli valikoitu. Rikoksesta epäillään 21-vuotiasta miestä. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalla. Professorin pojan Jerome Saarisen mukaan toipuminen näyttää hyvältä.

Kotimaa
Esa Saarinen
Jyrki Valkama / Yle

Professori Esa Saarista on puukotettu Aalto-yliopiston Dipolin edustalla Espoon Otaniemessä. Aalto-yliopisto kertoi professorin kimppuun käymisestä twitter-tilillään.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan keskiviikkona iltapäivällä tapahtunutta puukotusta tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisin mukaan rikoksesta epäillään 21-vuotiasta miestä.

Komisario Jyrki Kallion mukaan poliisi epäilee, että kyseessä oli suunniteltu teko ja uhri oli valikoitu. Poliisin mukaan Saarinen sai puukotuksessa vamman keskivartaloon. Poliisista kerrotaan, että epäilty on opiskelija, mutta poliisilla ei ole tietoa, missä hän opiskelee. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalla.

– Puukotus tapahtui yliopiston pääoven välittömässä läheisyydessä. Kun osapuolet kohtasivat, alkoi väkivalta, sanoo komisario Jyrki Kallio.

Poliisilla ei ole tietoa teon motiivista, eikä epäiltyä ole vielä kuulusteltu. Professori Saarinen on sairaalahoidoissa, eikä hänellä ole hengenvaaraa.

– Toipuminen näyttää hyvältä. Hän on hyvissä sielun voimissa, sanoo professori Saarisen poika Jerome Saarinen.

Aalto-yliopisto kertoo verkkosivuillaan, ettei yliopistolla ole tietoa epäillystä.

– Olemme järkyttyneitä tapahtuneesta, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri verkkosivuilla.

Saarisen joutumisesta puukotuksen uhriksi kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.