Viron ulkoministeri kertoi Kiovassa kuulemistaan huhuista, eikä syyttänyt protestijohtajia ampumisista

Venäläinen tv-kanava RT on väittänyt Viron ulkoministerin Urma Paetin epäilleen, että Kiovan tarkka-ampujat olivat Ukrainan protestijohtajien palkkaamia. Viron ulkoministeriö kiistää tämän ja painottaa, että Paet ainoastaan kertasi kuulemiaan huhuja.

Ulkomaat

Viron ulkoministeriö kiistää venäläisen tv-kanava RT:n väitteen, että ulkoministeri Urmas Paet olisi kertonut EU:n ulkopoliittiselle johtajale Catherine Ashtonille, että Kiovan tarkka-ampujat olivat Ukrainan protestijohtajien palkkaamia. Ulkoministeriön mukaan Paet kertoi ainoastaan minkälaisia huhuja hän oli kuullut Kiovassa.

Venäjän nykyhallinnon äänenkannattaja RT julkaisi Youtubessa ääninauhan Ashtonin ja Paetin puhelinkeskustelusta. Kanavan mukaan puhelun on julkistanut Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU, joka on ollut uskollinen syrjäytetylle presidentti Viktor Janukovitšille.

Paet on vahvistanut, että puhelunauha on aito. RT:n tulkinta keskustelusta on kuitenkin Viron ulkoministeriön mukaan vääristynyt.

RT nosti puhelusta esille kohdan, jossa Paet toteaa seuraavaa:

– On olemassa yhä vahvempi ja vahvempi käsitys siitä, että tarkka-ampujien takana ei ollut [presidentti Viktor] Janukovitš, vaan joku uudesta yhteenliittymästä.

Ennen tätä Paet kuitenkin sanoo, että kyseessä on ukrainalaislääkärin kertoma epäilys.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus