1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kevään lomaliikenne lisää hinausavun tarvetta Lapissa

Kevään lomaliikenne on lisännyt autojen hinauspalvelun tarvetta Lapin teillä. Hinausapuun turvaudutaan jopa puolet useammin kuin normaaleina aikoina, kerrotaan Hinauspalvelu Korteniemestä Pellosta.

Kotimaan uutiset
Kaksi miestä hinausauto.
Matti Kilpeläinen (vas.) ja Petteri Korteniemi esittelevät ylpeinä pellolaisen Hinauspalvelu Korteniemen uusinta työjuhtaa, raskaan kaluston hinuria. Ajoneuvo on ulkonäköä ja varustelua myöten Kilpeläisen omaa käsityötä. Rungon yritys hankki Ruotsista.Jorma Korhonen / Yle

Apua tarvitsevat niin matkansa keskeyttämään joutuneet henkilöautot kuin bussitkin. Myös reitille jääneitä kuorma-autoja hinataan korjaamoille tämän tästä.

Hinausalan yrittäjä Petteri Korteniemi ja pellolaisyrityksessä työskentelevä Matti Kilpeläinen sanovat, että autoilijan lomamatka tai työmatka voi katketa monesta syystä. Pahinta on tietysti tieltä suistuminen, mikä näin talvella on onneksi vaarattomampaa kuin kesällä.

- Useimmin matka katkeaa autoon tulleen teknisen vian tai häiriön takia. Tietokoneohjattuja moottoreita ei helposti tien päällä korjata, jos ei lainkaan.

Matkan katkettua ei auta muu kuin ottaa yhteys hinauspalveluun. Usein auttaja löytyy varsin läheltä. Lapissakin on useita hinauspalveluyrityksiä.

Pellolainen Hinauspalvelu Korteniemi kuuluu pohjoismaiseen SOS Hinaukseen. Sen jäsenyritykset palvelevat kevyiden ja raskaiden ajoneuvojen hinauksissa ympäri vuorokauden ja kaikkina viikonpäivinä.

Matti Kilpeläinen tähdentää, että aina automatkalle lähdettäessä on huolehdittava siitä, että vakuutukset ovat kunnossa.

- Hinaaminen maksaa ja kun vakuutus on oikeanlainen ja kunnossa, niin vakuutusyhtiö hoitaa maksupuolen.

Lue seuraavaksi