1. yle.fi
  2. Uutiset

Murtomaahiihdon vertaaminen kannabikseen puhuttaa – mistä sinä saat parhaat kiksit?

Ylen kannabiskeskustelussa opettajan tekemä vertaus kannabiksen vaikutuksista murtomaahiihdon antamaan olotilaan puhuttaa somessa. Hiihtäjälegenda Juha Mieto ei tiedä kannabiksen pössyttelystä mitään, mutta hiihdon euforiseen vaikutukseen hän vannoo. Kerro meille, mikä tuo sinulle hyvää oloa?

Kotimaan uutiset
Lähikuva kädestä, joka piirtää hymynaamaa
Raila Paavola / Yle

Tiistaina Ylen A2-illassa aiheena oli kannabis. Yksi studiovieraista oli 40 vuotta opettajana toiminut Sirkka, joka kertoi polttaneensa pilveä jo 1970-luvulta lähtien. Kun häneltä kysyttiin aineen vaikutuksista, Sirkka vertasi tunnetta murtomaahiihtoon, jota myös aktiivisesti harrastaa.

Kannabiksen käytön yllättävä vertaaminen murtomaahiihtoon on puhuttanut ja huvittanut sosiaalisessa mediassa. Hiihtäjälegenda Juha Miedon mukaan hiihto voi olla parhaimmillaan hyvinkin tyydyttävää.

– Mä en oo koskaan kannabista käyttänyt, jotta mä en tiedä näitä pilvihommia ollenkaan, mutta murtomaahiihtoa olen harrastanut kauan ja aktiivisesti, Mieto naurahtaa.

– Kyllä siellä oli monta kertaa sellaanen olotila, jotta olis monta kertaa huonommat orgasmitkin voittanut niinku häkää vaan. Sillä lailla ajateltuna, jos tämä Sirkka on saanut sellaasia elämyksiä murtomaahiihdosta, niin allekirjotan täysin tämän. Ei sellaasta olotilaa kyllä hanki mistään muualta.

*Kerro meille, mikä tuo sinulle hyvää oloa. *Tuoko hiki päässä urheilu potkua elämääsi? Saatko voimaa luonnosta? Onko taide-elämys sinulle euforinen kokemus? Saako hyvä ruoka sinut huokailemaan onnesta? Vai onko kenties romanttinen rakkaus sinulle se kaikkein nostattavin asia?

Keskustele, mistä sinä saat parhaat kiksit.

Lue seuraavaksi