Jäätelöautot palaavat katukuvaan

Jäätelöautot palaavat kaduille lähipäivinä. Suomen Jätskiauto Oy aloittaa uusien autojen koeajot Pohjois-Savossa perjantaina ja virallisesti autot liikennöivät jo parin viikon päästä. Uuden yrityksen myötä jäätelöiden hinnat tippuvat ja tunnusmusiikki muuttuu.

jäätelöauto
jäätelöauto ja myyjä
Suomen Jätskiauto Oy

Jäätelöautoja voi nähdä Pohjois-Savon teillä jo lähipäivinä, kun autojen koeajot aloitetaan perjantaina. Virallinen liikennöinti käynnistyy parin viikon päästä, mutta jo koeaikana autoista voi ostaa jäätelöä.

Jäätelöautot tuo katukuvaan viime vuonna perustettu Suomen Jätskiauto Oy, joka käynnistää toiminnan samanaikaisesti eri puolilla Suomea. Pohjois-Savossa reitti ulottuu Kuopiosta 150 kilometrin säteelle.

Suomen Jätskiauto työllistää jatkossa 60–70 myyjää, mutta yrityksen tarkoituksena on tuplata työntekijämäärä muutaman vuoden sisällä. Yrityksessä uskotaan toiminnan olevan kannattavaa, sillä esimerkiksi hinnat ovat aiempaa matalampia. Uusi yritys tuo jäätelöautolle myös uuden tunnusmusiikin.

Nestle lopetti Suomen kotijäätelötoiminnan viime vuonna, koska se ei ollut yhtiön mukaan kannattavaa. Kotijäätelö ehti toimia Suomessa parikymmentä vuotta.