Jäätelöautot palaavat kaduille

Suomen Jätskiauto Oy tuo jäätelöautot tänä keväänä monille paikkakunnille. Alalla aiemmin toiminut Suomen Kotijäätelö Oy lakkautettiin kannattamattomana, mutta uudet yrittäjät uskovat, että tällä kertaa bisnes lähtee nousuun.

Kotimaa
Tiia Frigård ajaa jäätelöautoa.
Tiia Frigård ajaa jäätelöautoa.Susanna Kerman

Suomen Jätskiauto on suomalainen franchising-yritys, joka aloittaa jäätelöautotoiminnan maaliskuussa Uudenmaan, Kymenlaakson, Karjalan, Hämeen, Savon, Pohjanmaan ja Kainuun alueilla.

Aiemmin alalla toiminut Suomen Kotijäätelö Oy lakkautettiin kannattamattomana elokuussa 2013. Yhtiössä työskennellyt Seppo Tumppila uskoo kuitenkin edelleen alan mahdolisuuksiin. Nyt hän toimii Suomen Jätskiauton pääkaupunkiseudun yrittäjänä.

- Jäätelöbisneksessä kesä on tärkeää aikaa, ja talvi on vaikeaa. Nyt toimimme ainoastaan sesonkiaikana maalis-syyskuussa. Viidestä EU-maasta tilatut tuotteet sopivat hyvin suomalaiseen makuun ja niillä on kilpailukykyinen hinta-laatusuhde, Tumppila sanoo.

Uuden yrityksen autot eivät välitä ainoastaan jäätelöä, vaan muitakin pakasteita, kuten pitsaa. Ketjussa ajaa kolmekymmentä autoa ja se työllistää kuusikymmentä henkilöä.