Näin valmistuu maailman pienin sushi yhdestä riisinjyvästä – video

Sushi-kokki Hironori Ikeno kertoo ajatuksen alle gramman painavista miniatyyriherkuista syntyneen vitsailusta asiakkaan kanssa. Asiakkaat kehuvat minikokoisten sushien maistuvan aivan samalta kuin isokokoisten versioiden.

Ulkomaat
Lasiasetilla minisushiannos.
Minisushi oli aluksi vitsi, mutta nykyisin se on tokiolaisravintolan tavaramerkki.

Japanilainen sushi-kokki Hironori Ikeno on tehnyt perinteisen herkun valmistamisesta todellista piperrystä. Hän valmistaa Tokiossa sijaitsevassa Nohachi-ravintolassa susheja, jotka painavat alle gramman ja koostuvat yhdestä ainoasta riisinjyvästä.

Miniatyyrisushien koostumus on samanlainen kuin isommissakin susheissa, eli niissä on merilevää ja riisiä sekä esimerkiksi lohta, makrillia tai merisiiliä. Seitsemän erilaisen sushin valmistaminen minikoossa vie noin viisi minuuttia, kun normaalikokoinen lajitelma syntyy ammattitaitoisen kokin käsissä vain minuutissa.

Sushi-kokki Hironori Ikeno kertoo kehittäneensä minikokoiset sushit 13 vuotta sitten ja saaneensa ajatuksen miniatyyriherkuista alun perin vitsaillessaan asiakkaan kanssa.

– Ryhdyin pohtimaan, kuinka pieniä pystyisin niistä tekemään, Hironori Ikeno muistelee.

Asiakkaat kehuvat minikokoisten sushien maistuvan aivan samalta kuin isokokoisten versioiden.

Lähteet: Reuters