BBC lopettaa nuorille suunnatun tv-kanavansa

Syksystä 2015 lähtien BBC Three -kanavan ohjelmia esitetään vain internetissä. Samalla ohjelmabudjettia leikataan 73 miljoonaa euroa.

kulttuuri

Britannian yleisradioyhtiö BBC on päättänyt lopettaa nuorille suunnatun BBC Three -televisiokanavan. Kanava on esittänyt lukuisia menestyssarjoja, kuten Pikku-Britannia, Gavin & Stacey, Kaksi tuoppia, kiitos!, Torchwood sekä useita paljon huomiota herättäneitä dokumentteja.

Toisaalta kanava on tullut tunnetuksi myös yleisradioyhtiölle sopimattomina pidetyistä tositelevisio-ohjelmista, esimerkiksi Lemmi, kosi, vältä.

Syksystä 2015 lähtien näitä ohjelmia esitetään vain internetissä. Samalla ohjelmabudjettia leikataan 73 miljoonaa euroa. Jatkossa nuorille suunnattujen ohjelmien budjetti on 30 miljoonaa euroa.

BBC:n pääjohtaja Tony Hall perustelee päätöstä sekä taloussyillä että nuorten mediankäytöllä.

– Nuoret siirtyvät yhä enemmän internetiin ja on demand -palveluiden käyttäjiksi. Haasteenamme on viedä BBC Three siihen maailmaan, Hall perustelee päätöstä.

BBC Three -kanavan säästyneitä varoja siirretään BBC:n pääkanavan BBC Onen draamabudjettiin. Jatkossa BBC One, jonka suosikkidraamoja ovat esimerkiksi Kutsukaa kätilö, Uusi Sherlock ja _Doctor Who, _saa draamabudjettiinsa 36 miljoonan euron lisäyksen.