1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uitto

Evolla voi kohta harjoitella vaikka tukkimiehen taitoja

Lammin Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa toimivat yrittäjät ovat käynnistäneet nopeasti toimet uusien palvelutuotteiden luomiseksi. Yrittäjät kokoontuivat alkuviikosta kehittämistyöpajaan ja loivat saman tien 12 uutta matkailutuotetta.

Kuva: Mirka Turpeinen

Matkailupalveluiden kehittämisessä on mukana 30 toimijaa eri aloilta:  Evon kulttuuri-, matkailu- ja luontoyrittäjiä, opiskelijoita ja Metsähallituksen asiantuntijoita. Koordinaattorina toimiva Anni Pikala kertoo, että matkailutuotteet on tarkoitus saada tarjolle tänä vuonna.

– Lähdettiin heti konkreettisesti rakentamaan yhteisiä tuotteita. Se tehtiin niin, että annettiin innoitukseksi kuva jostain tunnetusta taideteoksesta tai Evon perinnetarinasta, joista näitä tuotteita lähdettiin tekemään.

– Esimerkiksi yhdestä Evon perinnetarinasta Pullot on, sanoi tukkijätkä syntyi Päivä tukkijätkänä -tuote, jossa työporukka tai vaikka polttariporukka voi päivän ajan testata omia tukkimiehen taitojaan vedessä tukin päällä seisomisesta aina iltapuhteisiin nuotiolla asti, toteaa koordinaattori Anna Pikala.

Tarinakorteilla uusia ideoita luonnossa liikkumiseen

Elämykselliset tarinakortit ovat Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) tuottamia ideoita siitä, mitä uudenlaisia tapoja liikkua luonnossa voisi olla, kun toimintaan lisätään ripaus taidetta. Tarinakortteja tulee jakoon Evolle niin pahvisina kortteina kuin myös sähköisessä muodossa.

– Tarinakorteissa on perinnetarinoita ja kuvia taideteoksista. Kortin mukaansa metsään napannut voi tehdä itse oman tulkintansa luonnossa ja käyttää siihen hyväksi yrittäjien tuotteita, kertoo Anna Pikala.

Yhteistyöllä Evon palvelut tutuksi

Innokkaat yrittäjät kokivat kehittämistyöpajan tärkeäksi. Jokavuotista toimijoiden yhteistapaamistakin väläytettiin. Anna Pikalan mukaan jokainen tietäisi mitä toisilla on tarjolla, jos ja kun kaikki yrittäjät ja Metsähallitus tapaisisivat toisiaan säännöllisesti.

– Yhteistyöllä saamme tarjolle mielenkiintoisia kokonaisuuksia, muistuttaa myös Evon retkeilyalueen yrittäjä Kaj Järvinen Evon Luonto -yrityksestä.