1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Pussy Riotin jäsenten kimppuun hyökättiin ravintolassa – naiset saivat palovammoja ja iskuja

Miesjoukko pahoinpiteli Nadezhda Tolokonnikovaa ja Maria Aljohinaa Nižni Novgorodissa.

Ulkomaat
kaksi naista, joiden kasvot maalattu
Tolokonnikova ja Aljohina sekä vankien oikeuksia ajavan Zone of Rights -järjestön jäseniä oli matkalla tarkastamaan paikallista vankilaa. Tuntemattomat miehet hyökkäsivät aamiaisella olleen ryhmän kimppuun.

Pussy Riot -aktivistiryhmän jäsenet Nadezhda Tolokonnikova ja Maria Aljohina on pahoinpidelty ravintolassa Venäjällä. Kaksikko oli torstaiaamuna McDonald'sissa Nižni Novgorodissa, kun tunnistamaton miesjoukko hyökkäsi heidän kimppuunsa.

Tolokonnikovan puoliso kertoo uutistoimisto AFP:lle lähettämässään viestissä, että miesjoukko löi naisia sekä suihkutti näiden päälle pippurisumutetta ja värjäävää antiseptistä ainetta, joka aiheutti palovammoja. Tolokonnikova itse julkaisi Twitterissä lääkärinlausunnon, joka osoittaa hänen saanee kemikaalista palovammoja silmiinsä, kasvoihinsa ja käsiinsä. Aljohina kertoo puolestaan saaneensa päävammoja, joihin piti ommella tikkejä.

Tapauksesta kuvatulla videolla patrioottisia symboleja kantava miesjoukko huutaa naisille hävyttömyyksiä.

Helmikuussa Pussy Riotin jäseniä pahoinpideltiin, kun nämä olivat olympiakaupunki Sotshissa. Heidät myös pidätettiin useita kertoja. Naiset pidätettiin myös viime viikolla, jolloin he osoittivat Moskovassa mieltään Putinia vastustaneille mielenosoittajille jaettuja vankilatuomioita vastaan.

Tolokonnikova ja Aljohina vapautettiin joulukuussa vankilasta, johon heidät oli tuomittu huliganismista. Naiset saivat kahden vuoden vankilatuomion esitettyään maaliskuussa 2012 Vladimir Putinin vastaisen performanssin Kristus vapahtajan katedraalissa Moskovassa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi