Liikuntahallisuunnitelmasta kova poru Kokemäellä

Kokemäellä on noussut kiivas keskustelu liikuntahallin rakentamisesta Tulkkilaan. Suunnitelmaa vastustavat Peipohjan ja Korkeaojan koulujen oppilaiden vanhemmat, jotka ovat huolissaan omien koulujensa kohtalosta.

Kokemäki
Korkeaojan koulu Kokemäellä
Jari Laasanen/ Yle

Peipohjan ja Korkeaojan koulun oppilaiden vanhemmat arvostelevat kovin sanoin Tulkkilan koulun saneeraussuunnitelmia. Kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi ensi maanantaina tuleva suunnitelma pitää sisällään uuden liikuntahallin rakentamisen Kokemäen keskustaan.

Medialle lähettämässään tiedotteessa oppilaiden vanhemmat vastustavat jyrkästi uuden liikuntahallin rakentamista ja kysyvät, miten kaupungilla on yli kolmen miljoonan euron halliin varaa, jos ei ole varaa ylläpitää edes pienten koulujen peruspalveluja. Kokemäellä on pohdinnassa myös se, pitäisikö Korkeaojan ja Peipohjan koulut lakkauttaa.

Vanhempien mukaan liikuntahallisuunnitelman maksajiksi ovat joutumassa pikkukoulujen oppilaat ja naapurikunnat, jotka kuntaliitoksen yhteydessä ottaisivat osan Kokemäen kasvavasta velkataakasta kantaakseen.

Vanhemmat vaativat saneeraussuunnitelman tekemistä perusteellisesti vasta kouluverkkoselvityksen yhteydessä, jonka yhteydessä tutkittaisiin myös muita vaihtoehtoja.