1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lasketteluvaatteet

Lasketteluvaate ei myy

Urheilukaupat myyvät nyt talven sesonkivaatetta ulos pilkkahintaan, jotta välttyisivät varastointikustannuksilta. Asiakkailla on varaa mistä valita.

Kuva: Sini Kervinen / Yle

Hiihtolomaviikko on puolivälissä, mutta lumitilanne ontuu. Muutamia laskettelurinteitä on jouduttu pitämään jopa kokonaan kiinni. Tämä näkyy selvästi myös laskuvaatteiden myynnin heikentymisenä, kerrotaan Oulun ja Kuusamon urheiluliikkeistä.

Perinteinen rinnekäyttöön tarkoitettu lasketteluvaate on ollut haasteellisin myytävä. Lyhyet pakkasjaksot ovat kuitenkin pitäneet huolen siitä, että katuvaatetta ja muuta lämmintä toppapukeutumista edelleen kysytään, kertoo Intersport Rintamäen tekstiilituoteryhmän vastaava Anne-Maria Rantsi.

Ostokset tehdään järkeillen

Myyntiä on hidastanut myös ostoksiaan yhä tarkemmin miettivät asiakkaat. Rantsin mukaan asiakkaiden kukkaroiden nyörit ovat tiukilla.

-Ihmiset ostavat monikäyttösiä toppavaatteita, joilla voi käydä kaupungilla, olla lasten kanssa pihalla ja käydä kaupassa. Eli ei hankita niin montaa vaatekertaa eri käyttötarkotuksiin, Rantsi arvioi.

Harkitsevaisuus näkyy myös värivalinnoissa.

-Laskuvaatteista suosituimpia ovat aikaa kestävät värit. Muotivärejä ei ehkä seurata niin orjallisesti, vaan ostetaan esimerkiksi turvallista mustaa, tummaa sinistä tai harmaata, kertoo Kuusamon Elmo Sportin kauppias Vesa Määttä.

Talvivaatteet varastoon

Talviurheilukaupoissa käy alennusmyynnit kuumimmillaan. Kauppiailla on kiire saada talvivarustus ulos, jotta tavaraa ei tarvitse säilöä kesän yli varastoissa. Etenkin yrityksen ulkopuolelta vuokrattu varastotila voi käydä kalliiksi.

-Tänä vuonna varastoon saattaa mennä hieman enemmän tavaraa kuin viime vuonna. Ensi kaudella siitä ei enää yhtä hyvää hintaa saa, mutta asiakkaille se on vain hyvä, toteaa Määttä.