FC KTP:n valmentaja uskoo nousuun sataprosenttisesti

Sami Ristilä luotsasi kotkalaiset ensimmäisellä kaudellaan kolmanneksi jalkapallon Ykkösessä. Hän uskoo, että seura on nyt valmis voittamaan sarjan ja nousemaan Veikkausliigaan.

urheilu
Sami Ristilä Arto Tolsa Areenalla
Sami Ristilä johti kotkalaiset ensimmäisellä kaudellaan Ykkösen kolmansiksi.Juha Korhonen / Yle

Kotkalainen FC KooTeePee tippui jalkapallon Veikkausliigasta kauden 2008 päätteeksi. Joukkue on hakenut sen jälkeen nousua Ykkösestä viiden kauden ajan. Viime vuonna kotkalaiset ylsivät kolmanneksi Veikkausliigaan nousseen SJK:n ja Hakan jälkeen.

FC KooTeePee ja Kakkosessa pelannut Kotkan Työväen Palloilijat yhdistyivät vuosien neuvottelujen jälkeen joulukuussa. Uusi seura sai nimekseen FC KTP. Yksi joukkue yhdistää kannattajat, taustajoukot ja pelaajat.

- Saimme yhdistymisessä muutaman hyvän pelaajan Kakkosesta ja oma runko on pysynyt aika hyvin kasassa. Lisäksi olemme hankkineet muutaman vahvistuksen, sanoo päävalmentaja Sami Ristilä.

FC KTP:n arvio tulevasta budjetista kasvoi yhdistymisen myötä noin 100 000 eurolla. Pelaajabudjetti on toistaiseksi kasvanut viime vuodesta parilla kymmenellä tuhannella.

- Ollaan erittäin lähellä sitä, mitä halutaan. Ehkä 1-2 pelaajaa saattaa vielä liittyä joukkueeseen, mutta olen erittäin tyytyväinen tällä hetkellä, Ristilä toteaa.

Turusen paluu korvaa MYPA:lle menetettyjä

Viime kausi oli Ristilän ensimmäinen Kotkassa. Hän valmensi aiemmin Veikkausliigassa Valkeakosken Hakaa. Hakassa pelasi silloin irlantilainen Shane McFaul, joka on nyt houkuteltu FC KTP:hen.

Kovin vahvistus on kuitenkin puolustaja Tuomo Turunen. Hän palaa kasvattajaseuraansa osin yhdistymisen innoittamana. Turunen pelasi viime kaudella Veikkausliigaa turkulaisessa FC Interissä. Sitä ennen hän pelasi Ruotsissa Trelleborgissa ja IFK Göteborgissa. Kuusi pelaajaa vanhasta Kakkosen KTP:sta on tehnyt sopimuksen nykyjoukkueen kanssa.

Kotkalaiset menettivät viime kauden parhaan maalintekijänsä Valeri Minkenenin ja puolustaja Toni Lindbergin, jotka lähtivät liigakentille naapuriseura MYPA:an. Ristilän mukaan menetykset ovat kovia, mutta korvattavissa.

Ykkösen voittaja nousee kauden päätteeksi suoraan Veikkausliigaan. Pahimpina kilpailijoina FC KTP:lle Ristilä pitää Hakaa ja tamperelaista Ilvestä.

- Selkeä tavoite on olla Veikkausliigassa kaudella 2015. Nousu vaatii vielä töitä, mutta uskon siihen sataprosenttisesti.