1. yle.fi
  2. Uutiset

Surkea sisäilma ajaa Porvoon päiväkotilapsia ja koululaisia evakkoon

Kolme Porvoon päiväkotia muuttaa tänä keväänä uusiin tiloihin sisäilmaongelmia pakoon. Lähivuosina kaupunki purkaa ainakin yhden rapistuneen alakoulun ja laittaa myyntiin tarpeettomia kiinteistöjään.

Porvoo
Oppilaita Kevätkummun koulun pihalla Porvoossa.
Yle

Porvoon Kevätkummun koululaiset ahkeroivat parakeissa vielä pitkään. Kaksi luokkahuonetta laitettiin taannoin säppiin terveysviranomaisten vaatimuksesta. Koko rakennus on pian purkukunnossa.

- Näyttää siltä, että joudumme ehkä tulevaisuudessa tilaamaan jopa lisää parakkiluokkia. Olemme tienneet jo muutamia vuosia, että rakennus on tullut tiensä päähän. Katsotaan, milloin se lopullisesti puretaan, Porvoon koulutusjohtaja Jari Kettunen sanoo.

Kettunen kertoo, että myös Porvoon keskuskoulussa tutkitaan, mitä ongelmia rakennuksessa on. Koulun yläkertaa on jo korjailtu. Remonttia on tehty myös Peipon koululla.

Kymmenien miljoonien urakka

Koulujen lisäksi Porvoon korjauslistalla on sisäilmaongelmien takia muun muassa päiväkoteja ja kaupungin elintarvikelaboratorio.

- Se johtuu monesta asiasta, rakennusvirheistä, ja ehkä hoitovirheistä jonkin verran. Meillä on yli 100-vuotiaita rakennuksia, sitten on paljon 70-luvun taloja, niissä ongelmat ovat etupäässä, Porvoon toimitilajohtaja Börje Boström listaa.

Meillä on aivan liikaa rakennuksia.

Börje Boström

Sisäilmaremonteille tulee hintaa kymmeniä miljoonia. Korjaamatta jättäminen tulisi vielä kalliimmaksi. Porvoo karsiikin tulevaisuudessa kiinteistöjään kovalla kädellä. Lopullista myyntilistaa ei vielä ole.

- Meillä on aivan liikaa rakennuksia tällä hetkellä, ja sen eteen tehdään töitä. Myydään kiinteistöt, mitä pystytään, mitä ei kaupunki enää tarvitse. Osa joudutaan purkamaan varmaan, Börje Boström kertoo.

Lue seuraavaksi