Porokylän leipomo aloittaa Lieksassa uuden tuotannon

Porokylän leipomon Lieksan leipomo on saanut uuden tulevaisuuden. Leipomo keskittyy jatkossa gluteenittomien tuotteiden valmistukseen. Yhtiössä uskotaan vankasti uutuuksien menestysmahdollisuuksiin.

leipomoteollisuus
Leipää leivotaan Porokylän leipomossa.
YLE / Mari Itkonen

Porokylän leipomo laajentaa toimintaansa erikoistuotteiden avulla. Yhtiö on käynnistänyt gluteenittomien tuotteiden koeleivonnan Lieksassa, ja ensimmäiset tuotteet lähtevät markkinoille ensi kuussa.

Alkuvaiheessa Lieksan leipomo työllistää viisi henkilöä.

- Meillä on takana kova siivousurakka, kun koneet ja laitteet puhdistettiin gluteenittomaan leivontaan soveltuviksi, kuvailee toimitusjohtaja Timo Väänänen.

- Uskomme tuotanto- ja henkilöstömäärien jatkossa moninkertaistuvan.

Uskomme tuotanto- ja henkilöstömäärien jatkossa moninkertaistuvan.

Timo Väänänen

Gluteenittomien tuotteiden valmistus lisää Porokylän leipomon myyntipisteitä Etelä-Suomessa. Erikoistuotteet avaavat ovet pariinkymmeneen uuteen markettiin.

Tuotevalikoimassa on alussa muun muassa pari gluteenitonta leipää, sämpylöitä ja karjalanpiirakoita.

Lieksan leipomolinjaa ajettiin alas viime syksynä, ja työntekijöitä siirtyi Lieksasta Nurmekseen. Porokylän leipomo työllistää tällä hetkellä eri tehtävissä noin 85 henkilöä.