Nordea myöntää maksuvirheet ja tyytyy Fivan tuomioon

Nordea Pankki ei aio valittaa markkinaoikeuteen Finanssivalvonnan antamasta julkisesta varoituksesta. Pankki tyytyy Fivan päätökseen ja on jo korjannut maksujen viivästymisiä aiheuttaneet viat. Järjestelmän parannukset ovat käynnissä.

talous

Nordea sai Suomen Finanssivalvonnalta julkisen varoituksen maksujen välittämisessä olleiden viiveiden vuoksi. Finanssivalvonnan mukaan viiveet maksujen välityksessä tapahtuivat vuosina 2011 – 2013. Nordean maajohtaja Ari Kaperi myöntää pankin lähettämässä tiedotteessa virheet.

- Maksujärjestelmissämme on ollut virheitä, eikä palvelutasomme ole ollut riittävä. Nordea on korjannut virheet, ja järjestelmiin tehtävät parannukset toteutetaan Finanssivalvonnan kanssa sovitussa aikataulussa. Teemme kaikkemme, jotta vastaavilta ongelmilta vältyttäisiin tulevaisuudessa, sanoo maajohtaja Ari Kaperi.

Suomalaisen lainsäädännön mukaisesti palkkojen ja eläkkeiden pitää näkyä asiakkaiden tileillä eräpäivän aikana. Nordean välittämistä maksuista, joissa on ollut viiveitä, suurin osa on välitetty asiakkaiden tileille eräpäivänä.

Fivan mukaan Nordea Pankki on sittemmin korjannut puutteita, eikä maksupalvelulain vastaisia viivästyksiä ole esiintynyt heinäkuun 2013 jälkeen. Finanssivalvonnan mukaan myös maksujärjestelmissä esiintyneiden häiriöiden määrä on vähentynyt pankin toimenpiteiden ansiosta.