Karhunkierros on Vuoden Retkikohde

Kuusamon ja Sallan alueella oleva retkeilyreitti Karhunkierros on valittu Vuoden Retkikohteeksi 2014. Vuoden Retkikohde valittiin yleisöäänestyksellä.

luonto
Päähkänänkallio ja Kitkajoki Karhunkierroksella.
Päähkänänkallio ja Kitkajoki Karhunkierroksella. Metsähallitus Mari Limnell

Voittaja julkistettiin GoExpo-messuilla Helsingissä perjantaina. Oulangan kansallispuiston pisimmän retkeilyreitin suosio perustuu pitkään historiaan, monipuolisiin palveluihin ja mieleenpainuviin maisemiin.

Karhunkierros on Rukan–Kuusamon alueen kesämatkailun helmi. Suomen suosituimman vaellusreitin varrelle on kehitetty määrätietoisesti myös lyhyempiä reittejä, jotka ovat tehneet Karhunkierroksen alueesta helpommin lähestyttävän myös päiväretkiä tekeville lapsiperheille.

- Karhunkierroksen syntyyn liittyy mielenkiintoinen seikka. Reitti on alun alkaen suunniteltu ja merkitty vapaaehtoistyönä paikallisten retkeilyaktivistien voimin, puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallitukselta sanoo.

Karhunkierrosta ylläpitävä Metsähallituksen luontopalvelut käyttää Vuoden Retkikohteen saaman 5000 euron palkinnon palvelujen kehittämiseen yleisön toiveiden mukaan Karhunkierroksen täyttäessä ensi vuonna 60 vuotta. Kehittämisehdotuksia voi antaa esimerkiksi Karhunkierroksen Facebook-sivun kautta.