SB Vaasa luottavaisena salibandyliigan liigakarsintoihin

Vaasalainen salibandyseura SB Vaasa aloittaa tänä viikonloppuna karsintapelit, joissa kolmella voitolla edessä on nousu salibandyliigaan. Joukkue lähtee voittamaan pelejä yksi kerrallaan ja luottavaisena.

Vaasalainen salibandyjoukkue SB Vaasa aloittaa viikonloppuna liigakarsinnat salibandyliigaan nousemisesta. Vastassa on salibandyliigan hännille jäänyt Nokian KrP.

Viikonlopun otteluihin SB Vaasa lähtee luottavaisena.

– Asian eteen on tehty kovasti töitä ja ennenkaikkea nyt on onnistuttu kesästä lähtien. Meidän fysiikkavalmentajamme Taneli Töyli on tehnyt hyvää työtä ja vaatimustaso on ollut hänellä kohdallaan. Lisäksi pelaajat ovat sitoutuneet tähän hommaan, sanoo SB Vaasan päävalmentaja Marko Luoma.

Myös farmisopimus Seinäjoen Peliveljien kanssa saa päävalmentajalta kehut.

– Saimme tarpeeksi leveyttä pelaajamateriaaliin ja farmisopimus SPV:n kanssa toi siihen sitä vielä lisää.

Nousu tavoitteena

SB Vaasan tavoitteena tällä kaudella on nousu salibandyliigaan.

– Jos ei olisi, olisi turha mennä pelaamaan, päävalmentaja Marko Luoma toteaa.

Luoman mukaan vaasalaisilla ei ole tällä hetkellä pelipaineita. Vastustajan painetilan Luoma sitä vastoin arvelee voivan olla kovakin.

– Ei meillä silti ole "maha täynnä". Pelataan joka peli voitosta ja kaikkemme tehdään, että pystytään raapimaan voittoa voiton perään. Meidän pitää muunmuassa onnistua omassa puolustuspelissä erittäin hyvin, Luoma ennakoi.

Jos SB Vaasa salibandyliigaan nousee, on tilanne päävalmentajan mukaan haastava, mutta samalla iso mahdollisuus.

– Ikinä ei kannata antaa ajatuksen karata eteenpäin, vaan elää hetkessä ja tehdä siinä parhaansa.

SB Vaasa kohtaa Nokian KrP:n lauantaina Nokialla kello 18.30 ja sunnuntaina kotonaan Botniahallissa kello 19. Liigaan noustaan kolmella voitolla.