Mertsi Saarela jättää Laihian seurakunnan

Lapuan hiippakunta ja kirkkoherra Mertsi Saarela ovat päässeet kiistassaan sopimukseen: Saarela irtisanoutuu Laihian kirkkoherran virasta. Tuomiokapituli maksaa Saarelalle irtisanoutumisajan palkan ja kymmenen kuukauden palkkaa vastaavan kertakorvauksen.

Laihia
Laihian kirkkoherra Mertsi Saarela.
Olli Koski / YLE

Laihian kirkkoherra Mertsi Saarela jättää kirkkoherran virkansa. Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli ja Mertsi Saarela ovat tehneet tänään sopimuksen, jonka perusteella Saarela on irtisanoutunut Laihian seurakunnan kirkkoherran virasta.

Sopimuksen myötä tuomiokapituli peruuttaa irtisanomismenettelyn ja keskeneräisen kurinpitomenettelyn.

Sopimukseen sisältyy, että tuomiokapituli maksaa Saarelalle irtisanoutumisajan palkan sekä rahallisen korvauksen, joka vastaa kymmenen kuukauden palkkaa.

– Pidän tätä sopimusta hyvänä. Saamme päätökseen pitkän prosessin, joka on ollut raskas sekä Saarelalle että Laihian seurakunnalle. Seurakunta saa nyt keskittyä perustyöhönsä, toteaa talouspäällikkö, OTM, Tuomas Hemminki Lapuan tuomiokapitulista.

Hiippakunnan tiedotteen mukaan Saarela pitää syntynyttä sopimusta omalta kannaltaan hyvänä ja asianmukaisena.

– Elämä jatkuu puhtaalta pöydältä ja menneisyyden sijaan voi katsoa tulevaisuuteen positiivisin mielin, Saarela kertoo hiippakunnan tiedotteessa.