1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Romeo ja Julia 2 - "mahtava ja härski idea"

Kotkan kaupunginteatterin johtaja nauraa, että näytelmä on todellakin jatko-osa maailman kuuluisimpaan rakkausnäytelmään. Näytelmä saa Suomen kantaesityksensä Kotkassa marraskuussa.

Kuva: Matti Vahtera

Kotkan kaupunginteatterin uuden johtajan Snoopi Sirenin ensimmäinen ohjaus Kotkassa on Sharman Macdonaldin näytelmä Romeo ja Julia 2.

Siren nauraa, että näytelmä on todellakin jatko-osa maailman kuuluisimpaan rakkausnäytelmään. Se jatkaa siitä, mihin Romeo ja Julia jäi. Se kertoo muun muassa, mitä tapahtuu Imettäjälle, Veli Lorenzolle, Benvoliolle ja monelle muulle.

- Kirjailija ei herätä Romeota ja Juliaa henkiin. He ovat siellä missä ovatkin, Siren kertoo.

Sirenin mielestä näytelmän idea on mahtava ja härski.

Näytelmässä Romeo ja Julia ovat kuolleet traagisesti. Montague ja Capulet -sukujen välille on julistettu aselepo, mutta vihamielisyys sukujen välillä kytee yhä.

Rosaline, Julian serkku ja Romeon entinen rakastettu, on pettynyt rakkauteen ja katkeroitunut. Rosaline haluaa kostaa ja päättää pyrkiä sukunsa päämieheksi ja haastaa koko miehisen vallankäytön.

- Naiset kyseenalaistavat, miksi miehet ovat niin sotaisia. Ja pitäisikö se valta ottaa miehiltä pois, kun ne eivät osaa käyttää sitä, Siren kuvailee.

Väistämätön yhteentörmäys lähestyy, mutta tällä kertaa myös naiset tarttuvat aseisiin.

Lavalla nähdään naissotureita, jotka käyttävät itämaisia taistelutaitoja.

Näytelmän ensi-ilta on marraskuussa. Se on samalla sen kantaesitys Suomessa.