1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuomarit kuuntelevat haukkuja koko viikonlopun - porokoirat kilpailevat Rovaniemellä

Rovaniemellä pidetään tänä viikonloppuna porokoirien poronpaimennuskilpailu. Porokoirakerhon järjestämän tapahtuman koirista vain pieni osa on varsinaisia käyttökoiria. Laji on lisännyt paljon suosiotaan viime aikoina harrastelijoiden piirissä.

Kotimaan uutiset
Tiina Pulska
Porokoirakerhon puheenjohtaja Tiina PulskaJyri Tynkkynen / Yle

Rovaniemellä pidetään tänä viikonloppuna Porokoirakerho ry:n järjestämä poronpaimennustapahtuma Rovaniemen Silmäselällä.

Tapahtuman ohjelmassa on lauantaina poronpaimennuskilpailu kokeneille koirille. Perjantaina ja sunnuntaina paimennusta pääsevät kokeilemaan nuoret koirat ns. taipumustestissä.

Perjantaina tapahtumapaikalla eli Poikajärven paliskunnan poroerotusaidalla oli kymmeniä ihmisiä. Poronpaimennusharrastus onkin lisännyt suosiotaan paljon viime vuosina, sanoo Porokoirakerhon (siirryt toiseen palveluun) puheenjohtaja Tiina Pulska.

- Harrastajamäärät ovat lisääntyneet ihan kaikissa paimenkoiraroduissa. Tämä paimennus on nyt tullut in-jutuksi, ja paljon käyvät näitten lappalaiskoirien kanssa myös tuolla lammaspaimennusharjoituksissa. Se on niin erilaista esimerkiksi agilityyn verrattuna, kun paimennus on kuitenkin koiralle niin luontaista.

Tämän vuoden poronpaimennustapahtuma on järjestyksessään 20:s.

Lue seuraavaksi