Interpolin tietokannoista löytyi kaksi kadonneella lennolla käytettyä passia – tutkimukset jatkuvat

Kansainvälisen poliisijärjestön johtajan mukaan on liian aikaista spekuloida varastettujen passien ja kadonneen lentokoneen yhteydellä.

Ulkomaat

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol ilmoitti sunnuntaina, että ainakin kaksi Interpolin tietokantaan varastetuksi tai kadonneeksi ilmoitettua passia oli käytössä kadonneella malesialaislennolla.

Lisäksi Interpol kertoi tiedotteessa "tutkivansa muita epäilyttäviä passeja".

Kadonneen lennon kohtaloa selvittävät viranomaiset ovat kertoneet kahdesta matkustajien passeihin liittyvästä epäselvyydestä. Lisäksi julkisuuteen on kerrottu epäilyjä, joiden mukaan useampikin henkilö olisi matkustanut koneessa väärällä passilla.

Lennon matkustajalistan mukaan koneessa olisi pitänyt olla italialainen ja itävaltalainen mies, jotka eivät kuitenkaan tosiasiallisesti olleet lennolla.

Interpolin mukaan yksikään valtio ollut tarkistanut itävaltalaisen tai italialaisen passin tietoja Interpolilta niiden varastamisen jälkeen eikä ennen Malaysia Airlinesin kadonneen lennon lähtöä.

Poliisijärjestön pääsihteeri Ronald Noble sanoi tiedotteessa pitävänsä todella huolestuttavana, että matkustajia päästetään kansainväliselle lennolle Interpolin tietokantoihin ilmoitetuilla asiakirjoilla.

Noblen mukaan on vielä liian aikaista spekuloida varastettujen passien ja kadonneen lentokoneen yhteydellä.

Lähteet: Reuters