Kolme kuukautta vangittuina olleet nunnat pääsivät vapaaksi Syyriassa

Kapinalliset vapauttivat nunnat, sillä heille luvattiin, että Syyrian vankiloissa olevista kapinallisnaisista 150 pääsee vapaaksi.

Ulkomaat

Syyrialaiskapinalliset ovat vapauttaneet ryhmän nunnia, jotka he sieppasivat joulukuussa. Vapautetut nunnat on kuljetettu lähellä Libanonin rajaa sijaitsevaan Judaydat Yabusin kylään. Libanonilaiset ja qatarilaiset auttoivat vapautusneuvotteluissa, kertoo uutistoimisto AFP.

AFP:n paikalla olevan toimittajan mukaan kylään saapuneet nunnat vaikuttavat uupuneilta. Kaksi heistä ei toimittajan mukaan kyennyt liikkumaan itse.

– [Islamistikapinallisten ryhmä] Nusra kohteli meitä hyvin. Mutta otimme ristimme pois, sillä olimme väärässä paikassa pitääksemme niitä, luostarin johtaja, abbedissa Pelagia Sayaf on kuvaillut.

Nunnien vapauttamista vastaan Syyrian hallinnon on määrä päästää vapaaksi 150 vangittua kapinallisnaista. Libanonilaisen neuvottelijan mukaan sopimus oli raueta viime metreillä kapinallisten vaadittua, että vankeja on vapautettava vastineeksi enemmän.

Kapinalliset sieppasivat 13 nunnaa ja kolme näiden avustajaa Mar Taklan luostarista kapinallisjoukkojen vallattua kristityn Maaloulan kylän joulukuussa. Suurin osan nunnista on syyrialaisia ja libanonilaisia. He työskentelivät luostarin orpokodissa.

Kapinalliset haluavat syrjäyttää presidentti Bashar al-Assadin. Kolme vuotta kestäneessä konfliktissa arvioidaan kuolleen 130 000 ihmistä.

Lähteet: AP, AFP